spot_img

Έρχονται κρίσιμες συζητήσεις για τους Sprint Races στην F1

Ενόψει του πρώτου αγωνιστικού τριημέρου, οι ομάδες της F1 πιέζουν τις συζητήσεις περί Sprint Races, ώστε να διευθετηθούν το budget και οι τελευταίες οικονομικές λεπτομέρειες.

Αν και ο πρώτος αγώνας της σεζόν βρίσκεται μόλις λίγες ώρες μακριά, η FIA δεν έχει ανακοινώσει επίσημα λεπτομέρειες σχετικά με τους αγώνες sprint. Η νέα αυτή δομή, η οποία θα εφαρμοστεί σε τρία ξεχωριστά αγωνιστικά τριήμερα μέσα στην σεζόν, δεν έχει καθοριστεί τόσο σε τεχνικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 25 Μαρτίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Η μεγαλύτερη ανησυχία των ομάδων φυσικά έγκειται στο οικονομικό πλαίσιο, καθώς οι περιορισμοί που έχει επιφέρει το Budget Cap είναι ήδη ένα σημαντικό πρόβλημα. Οι “μίνι” αυτοί αγώνες, που θα αντικαταστήσουν τις κατατακτήριες του Σαββάτου, θα επιφέρουν ένα επιπλέον κόστος στις ομάδες. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν επισκευές και επιδιορθώσεις στα μονοθέσιά τους από τυχόν ατυχήματα εντός πίστας και ειδικά κατά την εκκίνηση. Για τις πιο μικρές ομάδες του grid, αυτό το έξτρα βάρος μπορεί να αποβεί καθοριστικό.

Δείτε το GP Ιαπωνίας της Κατηγορίας Pro-Am για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Οι δυο άκρες έως τώρα αδυνατούν να βρουν κοινό σημείο αναφοράς. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ομάδες απαιτούν τριπλάσιο ποσό από αυτό που διατίθεται να προσφέρει η F1 για την κάλυψη των αναγκών. Με στόχο να επιλυθεί άμεσα το οικονομικό αυτό ζήτημα ο CEO της F1, Stefano Domenicali, θα πραγματοποιήσει συναντήσεις εντός του τριημέρου στο Μπαχρέιν με τις ομάδες.

Αν και εφόσον καταφέρουν να έρθουν σε συμφωνία, τα τρία υποψήφια μέχρι στιγμής τριήμερα όπου θα τεθεί σε εφαρμογή είναι τα GP Αγγλίας, Ιταλίας και Βραζιλίας. Επιπλέον, το νέο αυτό σχέδιο θα ονομάζεται “Sprint Qualifying”, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε σύγχυση με τον αγώνα της Κυριακής. Θα καλύπτει το 1/3 της συνολικής απόστασης ενός πλήρη αγώνα, κάπου στα 100km και θα καθορίζει το grid εκκίνησης της επόμενης ημέρας. Τέλος, υπάρχει πιθανότητα οι 3 πρώτοι που θα δουν την καρό σημαία το Σάββατο, να βαθμολογηθούν με 3, 2 και 1 βαθμό αντίστοιχα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Παρά τις όποιες δυσκολίες όλες οι ομάδες του grid τάσσονται υπέρ της πρότασης. Τονίζουν μάλιστα πως η F1 χρειάζεται μια τέτοιου είδους ανανέωση, ώστε οι Sprint Races να προσελκύσουν περισσότερο το ενδιαφέρον του κοινού.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με το νέο F1 Quiz και το Season Preview.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles