spot_img

Ricciardo: «Είναι στο χέρι μου να συνηθίσω την αλλαγή στο φρενάρισμα»

Ο Daniel Ricciardo μίλησε για την προσαρμογή του στα φρένα της MCL35M και πώς σκοπεύει να κυνηγήσει κάθε ευκαιρία στον αγώνα της Κυριακής.

Ο Αυστραλός οδηγός στο Bahrain Test έδειξε να έχει μια σχετικά ομαλή προσαρμογή με την νέα του MCL35M. Οι χρόνοι του εντός πίστας ήταν σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο και δεν εμφάνισε μεγάλη δυσκολία στο χειρισμό του μονοθεσίου.

Διαβάστε επίσης: Ο Alonso περιμένει «εκπλήξεις σε μια απαιτητική σεζόν»

Παρ’ όλα αυτά, δήλωσε πως χρειάζεται ακόμα χρόνο να αξιοποιήσει πλήρως τις ικανότητές του. Το νέο μονοθέσιο μαζί με τον νέο κινητήρα φέρνουν επιπλέον προκλήσεις για τον ίδιο και την ομάδα της McLaren. Οι λειτουργίες είναι πολύ διαφορετικές, με τον ίδιο να εστιάζει σε συγκεκριμένους τομείς.

Εάν αναλογιστώ τον καιρό που βρισκόμουν στην Renault, το μονοθέσιο συμπεριφέρονταν πολύ διαφορετικά στα φρένα σε σχέση με την Red Bull, που ήταν μάλιστα και το δυνατό της σημείο. Στην McLaren έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά με τα φρένα, οπότε είναι καθαρά στο χέρι μου να συνηθίσω την αλλαγή αυτή. Την Τρίτη ημέρα των δοκιμών ήδη είχα αρχίσει να προσαρμόζομαι καλύτερα στο νέο σύστημα φρένων. Σίγουρα όμως, εάν το σαββατοκύριακο εμφανιστεί στον αγώνα ευκαιρία για προσπέρασμα, εννοείται θα την κυνηγήσω.

Δείτε το GP Ιαπωνίας της Κατηγορίας Pro-Am για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Η μεταγραφή του Ricciardo στην Βρετανική ομάδα φέρει στρατηγικής σημασίας. Μετά την επιτυχία τους κατά την αγωνιστική σεζόν του 2020, ευελπιστούν μ’ έναν πιο έμπειρο οδηγό να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία. Η μάχη του midfield φέτος όμως αναμένεται ένα σκληρό τεστ, όπως τόνισε και ο ίδιος παρακάτω.

Πιστεύω θα ήταν φανταστικό να διατηρήσουμε την 3η θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών. Είμαι σίγουρος η μάχη φέτος θα είναι πολύ πιο σκληρή και είναι σημαντικό να είμαστε στην καλύτερή μας αγωνιστική φόρμα. Έχω μεγάλη εμπειρία στο άθλημα και αυτό θα βοηθήσει την ομάδα να φτάσει ψηλά. Δεν μιλάω μόνο για εμένα φυσικά, γιατί και ο Lando βρίσκεται καιρό στο χώρο και πέρυσι πέτυχε το πρώτο βάθρο της καριέρας του. Επομένως, και οι δυο θα βοηθήσουμε την ομάδα να πάει μπροστά.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η F1 επιστρέφει αυτό το σαββατοκύριακο στην πίστα του Μπαχρέιν, για τον πρώτο αγώνα της σεζόν. Ποιος θα θέλατε να ανεβεί στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου;

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με το νέο F1 Quiz και το Season Preview.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles