spot_img

Rally Τουρκίας: Ανατροπή στην τελευταία μέρα με Evans

Ο Elfyn Evans ήταν ο νικητής στο ανατρεπτικό Rally Τουρκίας, με το πρωτάθλημα πλέον να αποκτά νέο ενδιαφέρον, σε οδηγούς και κατασκευαστές.

Οι πρώτες Ειδικές Διαδρομές είδαν τον Ott Tänak να είναι ο βασικός διεκδικητής για τη νίκη, δείχνοντας απίστευτο ρυθμό. Ωστόσο, το rally εξελίχθηκε άδοξα για εκείνον ήδη από το πρωί του Σαββάτου. Όντας μόλις 6 χιλιόμετρα μακριά από την ολοκλήρωση της τρίτης Ειδικής Διαδρομής, ο Εσθονός βγήκε εκτός πορείας και έπεσε στους πυκνούς θάμνους μιας μικρής ευθείας. Το Hyundai i20 υπέστη μηχανική ζημιά που δεν μπορούσε να επιδιορθωθεί επαρκώς, αναγκάζοντας τον Tänak να χάσει πάρα πολύ χρόνο.

Η Κυριακή βρήκε τους Thierry Neuville, Sebastien Loeb και Sebastian Ogier να μένουν πίσω στην κατάταξη λόγω κλαταρισμάτων. Παρόμοια προβλήματα αντιμετώπισαν οι Kalle Rovanperä και Esapekka Lappi, με τον Elfyn Evans να παραμένει “αλώβητος” και να αναρριχάται στην κορυφή. Το 1-2 που είχε η Hyundai πριν την Κυριακή άλλαξε σε 1-2 για την Toyota, με τον Ogier να παραμένει δεύτερος παρά το κλατάρισμά του.

Μόλις στην προτελευταία Ειδική Διαδρομή, ο Γάλλος της Toyota τέθηκε απροσδόκητα εκτός rally με αστοχία στον κινητήρα του Yaris WRC. Οι συγκυρίες αυτές άφησαν ελεύθερο πεδίο στον Evans που πήρε την τρίτη νίκη της καριέρας του, καθώς και την πρωτοπορία στη βαθμολογία. Ο Thierry Neuville ολοκλήρωσε το rally στη δεύτερη θέση, με τον Sebastien Loeb να κλείνει την τριάδα του βάθρου.

Ο Neuville ήταν αυτός που πήρε τους 5 βαθμούς της power stage. Δεύτερος ήταν ο Tanak και τρίτος ο Rovanperä, παίρνοντας έκαστος 4 και 3 βαθμούς αντίστοιχα. Ο Evans πήρε 2 βαθμούς με την τέταρτη θέση του και ο τελευταίος βαθμός της power stage κατέληξε στον Loeb.

Διαβάστε επίσης: Έρχεται μια «φοβερή εποχή για την F1»

Αποτελέσματα Rally Τουρκίας και Βαθμολογίες Οδηγών/Κατασκευαστών

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream”, στην οποία σχολιάζονται οι τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο της F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles