spot_img

GP Εμίλια-Ρομάνα Race: Επιτέλους νίκη ο Vinales

O Maverick Vinales ήταν ο μεγάλος νικητής του GP Εμίλια-Ρομάνα στη πίστα του Misano, κατακτώντας μια νίκη που κυνηγούσε εδώ και τόσο καιρό.

Ο Ισπανός δεν έκανε τη τέλεια εκκίνηση, όμως κρατήθηκε στην 2η θέση. Ο Peco Bagnaia τον προσπέρασε, όμως ο Ιταλός έκανε το μεγάλο λάθος και είχε πτώση. Έτσι έδωσε τα ηνία στον Vinales, ο οποίος είχε χτίσει μια διαφορά. Τη διατήρησε με φοβερό ρυθμό και έφτασε στη πρώτη του νίκη στο 2020 σε μια σεζόν όπου στους αγώνες πάντα δεν ήταν ο εαυτός του. Αυτό το αποτέλεσμα τον φέρνει στην 3η θέση στο Πρωτάθλημα Οδηγών, μόλις έναν μακριά από την κορυφή στη τρελή φετινή μάχη.

Στην 2η θέση βρέθηκε και πάλι ο εντυπωσιακός Joan Mir. O Ισπανός είχε έναν ταχύτατο ρυθμό με την Suzuki και το έδειχνε. Έκανε απαιτητικότατα προσπεράσματα στους αντιπάλους του και πλέον θεωρείται διεκδικητής του Τίτλου, δίχως να έχει νίκη. Το βάθρο των νικητών ολοκλήρωσε ο Pol Espargaro με την KTM.

O Ισπανός είχε καλό πρώτο μισό αλλά η φθορά των ελαστικών του ήταν τέτοια που τον άφησε ευάλωτο στο τέλος. Μπορεί να τερμάτισε πίσω από τον Fabio Quartararo, αλλά ο Γάλλος δέχθηκε ποινή 3 δευτερολέπτων. Η παραβίαση των ορίων ταχύτητας τον έριξε  στην 4η θέση, μπροστά όμως από τον Miguel Oliveira. Ο αναβάτης της Tech3 έκανε έναν πολύ καλό αγώνα και πάλι, παίρνοντας ένα ακόμα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Ο Takaaki Nakagami έφερε την Honda στην 6η θέση της κατάταξης, παίρνοντας καλούς βαθμούς. Ο Ιάπωνας έδωσε μάχη με τον Alex Marquez που έκανε τον καλύτερο αγώνα της καριέρας του στο MotoGP στην 7η θέση. Ο δεύτερος αγώνας στο Misano ήταν ένα σημείο που η Honda πήρε τα μέγιστα με δύο αναβάτες.

Ο Andrea Dovizioso έκανε ακόμα έναν μέτριο αγώνα στην 8η θέση. Ο Ιταλός έχασε έδαφος στον πρώτο γύρο όταν έπεσε μπροστά του ο Aleix Espargaro. Όμως δεν ήταν σε καμία περίπτωση η ταχύτερη Ducati, όμως φεύγει από το Misano με δύο κακούς αγώνες και 1ος στη βαθμολογία Οδηγών.

Διαβάστε επίσης: H Peugeot αποκάλυψε τις πρώτες πληροφορίες του Le Mans Hypercar

Ο Franco Morbidelli είδε τον αγώνα του να επηρεάζεται από την πτώση του Espargaro και τερμάτισε 9ος μπροστά από τον Danilo Petrucci που έκλεισε την 10άδα. Οι Johann Zarco, Alex Rins και Bradley Smith τερμάτισαν τον αγώνα. Μόλις 13 αναβάτες στο Misano.

Πτώση είχε ο Valentino Rossi στον δεύτερο γύρο, έχοντας κάνει μια καλή εκκίνηση. Πτώση από την 3η θέση είχε και ο Brad Binder, ενώ ο Jack Miller αντιμετώπισε τεχνικό πρόβλημα και εγκατέλειψε.

Ο Bagnaia είχε την πρωτοπορία, είχε τον ρυθμό, όμως έκανε το λάθος στην στροφή 6, είχε πτώση και έβαλε τέλος στα όνειρα για τη παρθενική του νίκη στο MotoGP.

Αποτελέσματα GP Εμίλια-ΡομάναGP Εμίλια-Ρομάνα

 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles