spot_img

F1 2021: Πολύ πιθανή η παράταση έναρξης της σεζόν

Η F1 ενδεχομένως να αργήσει να επιστρέψει για το 2021 λόγω του Covid-19, ο οποίος απειλεί με παράταση το GP Αυστραλίας.

Οι ομάδες είχαν ήδη ταξιδέψει στην Μελβούρνη την περσινή σεζόν, αλλά το ξέσπασμα της πανδημίας τις απέτρεψε από το να αγωνιστούν. Για φέτος, η Αυστραλία έχει οριστεί και πάλι ως ο εναρκτήριος αγώνας της χρονιάς, με αρχική ημερομηνία την 21η Μαρτίου.

Διαβάστε επίσης: Vettel: «Έμαθα πολλά από τις δυσκολίες του 2020»

Πριν τον ερχομό του νέου έτους, η χώρα είχε ξεκινήσει προ πολλού μια σειρά αυστηρών μέτρων, για την μεγαλύτερη δυνατή αποτροπή έξαρσης του ιού. Προκειμένου να διοργανωθεί ο αγώνας βάσει του προγράμματος, οι διοργανωτές χρειάζεται να ξεκινήσουν την οριοθέτηση της πίστας πριν τα τέλη Ιανουαρίου. Επομένως, η απόφαση περί ακύρωσης ή μη του Grand Prix πρέπει να παρθεί εντός των επόμενων δύο εβδομάδων.

Ακούστε την εκπομπή για την F1, “Slipstream”, με την ανασκόπηση του 2020, σούπερ καλεσμένους και το F1 Quiz.

Οι πωλήσεις εισιτηρίων δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη. Ο υποστηρικτικός αγώνας των V8 Supercars εξετάζεται για μετάθεση στην αναπληρωματική πίστα του Sandown, εφόσον δεν καταστεί δυνατή η πραγματοποίηση του Grand Prix.

Αν τα ενδεχόμενα αυτά επιβεβαιωθούν, ο αγώνας στο Albert Park πιθανώς να μεταφερθεί στο δεύτερο μισό της σεζόν. Αυτό ωστόσο, προϋποθέτει την αλλαγή στον προγραμματισμό και άλλων αγώνων, με το καλεντάρι του 2021 να απαρτίζεται συνολικά από 23 αγώνες, τους περισσότερους στην ιστορία.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Οι πωλήσεις εισιτηρίων είναι ήδη σε εξέλιξη για το GP Μπαχρέιν, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 28 Μαρτίου. Η αναβολή του GP Αυστραλίας θα το καταστήσει εναρκτήριο αγώνα της σεζόν για πρώτη φορά μετά το 2010, και θα το θέσει ως ένα ιδανικό πεδίο για τις χειμερινές δοκιμές, οι οποίες για την ώρα προορίζονται για την πίστα της Βαρκελώνης στην Ισπανία.

Δείτε τον μεγάλο τελικό για το ελληνικό Πρωτάθλημα, F1 Greek Mini Series.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles