spot_img

F1 Miami: Στην τελική ευθεία η οριστικοποίηση του αγώνα

Η Liberty Media βρίσκεται στην τελική ευθεία να κατοχυρώσει στο καλεντάρι της F1 την δεύτερη στάση επί αμερικανικού εδάφους: το GP Miami.

Εδώ και αρκετά χρόνια ο δήμαρχος του Miami Gardens στην πολιτεία της Φλόριντα, Rodney Harris, τάσσονταν ενάντια στην διεξαγωγή αγώνων της F1. Η βασική ανησυχία αφορά το βαθμό που θα επηρεάσει η διεξαγωγή ενός αγώνα τόσο το περιβάλλον της περιοχής, όσο και τους κατοίκους της. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, οι χρηματοδότες έχουν προβεί σε εκτενείς συζητήσεις, με στόχο να διευθετηθούν τα μείζονα θέματα όπως η ηχορύπανση και η μόλυνση του οικοσυστήματος.

Διαβάστε επίσης: Η Aston Martin τρέχει να σώσει τη χρονιά

Με στόχο οι δυο άκρες να βρουν ένα κοινό σημείο αναφοράς, η τοποθεσία διεξαγωγής του αγώνα μετατοπίστηκε. Μέχρι πρότινος, η πίστα Homestead–Miami Speedway στο κέντρο της πόλης φιλοξενούσε αγώνες όπως το IndyCar και η Formula E. Αντίθετα, προτάθηκε το σχέδιο να δημιουργηθεί μια καινούρια πίστα περιμετρικά από το κτήριο και τον χώρο στάθμευσης του Hard Rock Stadium.

Η δημιουργία όμως της τελικής μορφής της πίστας έχει δημιουργήσει αρκετούς προβληματισμούς. Παράλληλα και παρά τις προσπάθειές τους, πολλοί κάτοικοι προχώρησαν σε μηνύσεις προς την κομητεία του Miami-Dade, κατηγορώντας την για φυλετικές διακρίσεις.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με αφιέρωμα στην αεροδυναμική της F1.

Την λύση στο πρόβλημα ενδέχεται να δώσει μια οικονομική συμφωνία ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων, σε συνδυασμό με προγράμματα πρακτικής άσκησης πάνω σε σχετικούς με το άθλημα κλάδους. Η τελική ψηφοφορία για την έγκριση του πλάνου θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τετάρτη στις 14 Απριλίου και, όπως όλα δείχνουν, η έκβαση θα είναι θετική.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Με τις επιπτώσεις της πανδημίας του Covid-19, στην σεζόν του 2020 και 2021 είδαμε το πρόγραμμα αγώνων της F1 να αλλάζει δραστικά. Μετά από σχεδόν τρία χρόνια διαπραγματεύσεων, το GP Miami είναι πιθανό να προστεθεί στο καλεντάρι για την αγωνιστική σεζόν του 2022.

Δείτε το Νυχτερινό GP Μονακό για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles