spot_img

F1: Νέες κινητήριες μονάδες το 2025

Η F1 σκοπεύει να παρουσιάσει τις νέες κινητήριες μονάδες το 2025, με τις τωρινές να περνάνε σε μια διαδικασία παγώματος εξέλιξης.

Η συνεδρίαση του F1 Commission αποφάσισε πως, από το 2022, θα παγώσει η εξέλιξη των κινητήριων μονάδων. Οι ομάδες συμφώνησαν πως πρέπει να ακολουθήσουν την συγκεκριμένη οδό, η οποία θα δει την παραμονή των κινητήρων της Honda με την Red Bull.

Διαβάστε επίσης: Επίσημο: Χειρουργήθηκε ο Alonso

Η FiA από την μεριά της επιθυμεί απόκλιση της τάξεως του 2% μεταξύ των τεσσάρων κατασκευαστών. Η διαδικασία του παγώματος αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα, παίρνοντας και την έγκριση από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού. Το σκεπτικό είναι να παγώσει η εξέλιξη μετά τον πρώτο αγώνα του 2022, μέχρι το τέλος του 2024. Σύμφωνα με πληροφορίες, πολύ σημαντικό αποτελεί το γεγονός πως δεν θα υιοθετηθεί οποιοδήποτε σύστημα Balance of Performance.

Παράλληλα, οι κατασκευαστές θα στρέψουν τους προϋπολογισμούς τους στην δημιουργία της επόμενης γενιάς κινητήρων. Οι συζητήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει τα τελευταία δύο χρόνια. Οι πρώτες προτάσεις έχουν πέσει στο τραπέζι ήδη, με τις συζητήσεις να είναι όλο και πιο συχνές.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” #38 με όλες τις τελευταίες εξελίξεις της F1.

Για τη νέα γενιά κινητήρων έχει δημιουργηθεί ένα συμβούλιο, στο οποίο συμμετέχουν οι κατασκευαστές κινητήρων και οι προμηθευτές λιπαντικών. Παράλληλα, όσοι νέοι κατασκευαστές επιθυμούν να πάρουν μέρος στην F1, μπορούν να ενταχθούν στο γκρουπ αυτό. Ανά τα χρόνια έχουμε δει πληθώρα κατασκευαστών να στέλνουν αντιπροσώπους, δίχως όμως να δίνουν το πράσινο φως.

Οι νέες κινητήριες μονάδες της F1 που θα δούμε το 2025 θα εμφανιστούν 11 χρόνια μετά το ντεμπούτο των V6 Hybrid. Αναμένεται να διατηρήσουν το turbo και να παραμείνουν υβριδικοί. Το υβριδικό σύστημα αναμένεται να είναι πιο ισχυρό. Τα καύσιμα πρέπει να είναι βιώσιμα και να ταιριάζουν στα θέλω των κατασκευαστών. Η ένταξη των βιοκαυσίμων είναι ιδιαίτερα σημαντική για την νέα γενιά, ενώ το κόστος για την κατασκευή πρέπει να είναι σε χαμηλά επίπεδα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Με αυτό τον τρόπο, η F1 ευελπιστεί να προσελκύσει επιπλέον κατασκευαστές στο Πρωτάθλημα, καθώς και νέες ομάδες στο άμεσο μέλλον.

Δείτε το GP Μ. Βρετανίας τον τελευταίο Φιλικό Αγώνα του automotonews.gr πριν το Ελληνικό Πρωτάθλημα.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles