spot_img

F1: Εγκρίθηκε το πάγωμα εξέλιξης των κινητήρων

Η F1 ενέκρινε το πάγωμα εξέλιξης των κινητήριων μονάδων από τη σεζόν του 2022, μετά από συμφωνία των ομάδων, του σπορ και της FiA.

Το κίνημα για το πάγωμα στην εξέλιξη το ξεκίνησε η Red Bull μαζί με την Alpha Tauri, το 2020. Πρόφαση ήταν η αποχώρηση της Honda από την F1 στο τέλος του 2021, κάτι το οποίο θα άφηνε το σπορ με τρεις κατασκευαστές κινητήρων. Οι «Ταύροι» θέλουν όσο τίποτα ένα εργοστασιακό στάτους ώστε να παραμείνουν ανταγωνιστικοί, και το πάγωμα εξέλιξης στην F1 ήταν μονόδρομος.

Διαβάστε επίσης: Το μονοετές του Hamilton, η απόσυρση και οι άτοπες ευχές

Σήμερα, 11 Φεβρουαρίου του 2021 στο F1 Commission, υπερψηφίστηκε μια μορφή παγώματος που θα ισχύσει στο μέλλον. Το αποτέλεσμα αυτό κρατά τους κινητήρες της Honda μέχρι τουλάχιστον το 2025. Το IP (Intellectual Property), όπως και το εργοστάσιο, θα μεταβιβαστεί στην Red Bull όταν αποχωρήσουν οι Ιάπωνες.

Περισσότερες πληροφορίες, όπως λεπτομέρειες σχετικά με το πώς θα γίνει το πάγωμα, δεν έγιναν γνωστές. Οι ομάδες θα συζητήσουν ένα πλάνο το οποίο θα ανακοινωθεί στο προσεχές διάστημα. Από τη μεριά της, η FiA επιθυμεί να υπάρχει μια απόκλιση 2% στην απόδοση όλων των κινητήρων μονάδων του grid, ώστε να προχωρήσει το πάγωμα.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με όλες τις τελευταίες εξελίξεις της F1.

Επιπλέον, αναμένεται να συζητηθεί το ενδεχόμενο να υπάρξουν αγώνες Sprint τα Σάββατα σε τρία αγωνιστικά τριήμερα στο 2021. Οι ομάδες υποδέχθηκαν με καλό μάτι τους Αγώνες Sprint, που θα έχουν μικρή διάρκεια. Ως αποτέλεσμα, οι κατατακτήριες δοκιμές θα μετατεθούν για τις Παρασκευές και ο αγώνας του Σαββάτου θα κρίνει το grid του μεγάλου αγώνα της Κυριακής.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Λεπτομέρειες σχετικά με το πώς ακριβώς θα λειτουργήσει το εν λόγω σύστημα είναι ακόμα άγνωστες. Όμως, αναμένεται να μάθουμε πολύ σύντομα εάν θα προχωρήσει η δοκιμή αυτή, πού θα γίνει και πώς ακριβώς θα υλοποιηθεί.

Μείνετε συντονισμένοι στο Automotonews.gr για περισσότερες εξελίξεις.

Δείτε τον τελευταίο Φιλικό Αγώνα eSports πριν το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles