spot_img

F1: Οι ομάδες επέλεξαν τον καλύτερο οδηγό του 2021

Οι ομάδες τις F1 πραγματοποίησαν την ετήσια ψηφοφορία τους, ώστε να αναδείξουν τους καλύτερους 10 οδηγούς της αγωνιστικής σεζόν του 2021.

Ο Max Verstappen κατέκτησε στον τελευταίο γύρο της σεζόν το Πρωτάθλημα οδηγών το 2021, νικώντας το φετινό μεγάλο του αντίπαλο, Lewis Hamilton. Λίγες μέρες αργότερα, κατέκτησε ακόμα μία πρωτιά, καθώς συγκέντρωσε τους περισσότερους πόντους στην αξιολόγηση από τους επικεφαλής των ομάδων.

Διαβάστε επίσης: F1 – Η ανασκόπηση του Automotonews για το 2021

Η σεζόν του 2021, εκτός από πλούσια αγωνιστική δράση (και όχι μόνο) στο τέλος ανάδειξε νέο Πρωταθλητή οδηγών. Ο Max Verstappen προσπέρασε τον Lewis Hamilton στο φινάλε του GP Άμπου Ντάμπι και πήρε τον πρώτο Τίτλο στην καριέρα του. Δύο εβδομάδες αργότερα, οι επικεφαλής των ομάδων έκαναν τη δική τους βαθμολόγηση για τους οδηγούς το 2021, χρησιμοποιώντας το σύστημα που έχει η Formula 1 (25-18-15-12-10-8-6-4-2-1 για την πρώτη δεκάδα).

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανασκόπηση του 2021 και το F1 Quiz.

Ο Max Verstappen, λοιπόν αναδείχτηκε νικητής σε μία ακόμη άτυπη «κόντρα» με τον Lewis Hamilton, συγκεντρώνοντας 213 πόντους έναντι 192 του Βρετανού. Στην 3η θέση βρέθηκε ο Lando Norris με McLaren με 110 πόντους, ενώ την πρώτη πεντάδα έκλεισαν οι Carlos Sainz και Charles Leclerc με Ferrari (85 και 70 πόντοι αντίστοιχα).

Η κατάταξη

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Στη διαδικασία της ψηφοφορίας συμμετείχαν, ψηφίζοντας σε αλφαβητική σειρά οι: Mattia Binotto (Ferrari), Jost Capito (Williams), Christian Horner (Red Bull), Laurent Rossi (Alpine), Andreas Seidl (McLaren), Guenther Steiner (Haas), Otmar Szafnauer (Aston Martin), Franz Tost (Alpha Tauri), Fred Vasseur (Alfa Romeo) και Toto Wolff (Mercedes). 

Δείτε το GP ΗΠΑ για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles