spot_img

Η Ferrari πέρασε τα crash tests με το μονοθέσιο του 2022

Η Ferrari έγινε η δεύτερη ομάδα της Formula 1 μετά τη Haas που πέρασε τα απαραίτητα crash tests με το μονοθέσιο του 2022.

Η ιταλική ομάδα ολοκλήρωσε τα tests και πήρε την έγκριση για το αμάξωμα του νέου μονοθεσίου, το οποίο θα χρησιμοποιεί το ground effect. Οι σχετικές δοκιμές διεξήχθησαν στο κέντρο CSI, στην ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου.

Η Ferrari πήρε την έγκριση για το νέο σασί ενόψει του 2022. Παράλληλα, πήρε έγκριση και για το εμπρός μέρος του νέου μονοθεσίου, λαμβάνοντας σχετική άδεια από την τεχνική επιτροπή της FIA για να μπορέσει να το χρησιμοποιήσει στις χειμερινές δοκιμές του 2022 στη Βαρκελώνη. Όπως συνηθίζει, η Ferrari έκανε τους ελέγχους στο κέντρο CSI στην κοινότητα Bollate, η οποία ανήκει στην ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου. Το συγκεκριμένο κέντρο αναγνωρίζεται από τη FIA και χρησιμοποιείται από την ιταλική ομάδα, σε αντίθεση με τις βρετανικές ομάδες, οι οποίες κάνουν τους ελέγχους σ’ εγκαταστάσεις στην περιοχή Cranfield.

Διαβάστε επίσης: Για γήπεδο περάστε από εδώ

Η Ferrari είχε πραγματοποιήσει τον έλεγχο για το μονοθέσιο που θα χρησιμοποιεί το ground effect στο τέλος του 2020, πριν αναβληθεί για ένα χρόνο η εφαρμογή των νέων τεχνικών κανονισμών, λόγω COVID-19. Τα crash tests είναι χρήσιμα για τους μηχανικούς της Ferrari, ώστε να κατανοήσουν τους σχεδιαστικούς περιορισμούς για το 2022. Η διεξαγωγή των ελέγχων έγινε υπό την επίβλεψη του Enrico Cardile (επικεφαλής σασί) και τον επικεφαλή αεροδυναμιστή της, David Sanchez.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με το F1 Quiz και την ανασκόπηση του 2021.

Ο επικεφαλής της Ferrari, Mattia Binotto, έκανε δηλώσεις σχετικά με τις φιλοδοξίες της ομάδας για το 2022:

Προφανώς, εάν οι Red Bull και Mercedes έχουν καταφέρει να σχεδιάσουν τα μονοθέσια που βλέπουμε σήμερα, έχουν εργαλεία, μεθοδολογίες, υπολογισμούς, προσομοιώσεις, τα οποία έχουν βελτιστοποιήσει. Είναι λίγο υπερβολικό να δηλώσουμε σήμερα πως θα νικήσουμε τη Mercedes και τη Red Bull, διότι πιστεύω πως η σωστή προσέγγιση είναι να θέσουμε ως στόχο κάποιες νίκες. Στην ερώτηση «Πόσους αγώνες θέλουμε να κερδίσουμε;» απαντώ «Όσο περισσότερους γίνεται». Όταν κάνουμε μια τέτοια κουβέντα, ως Ferrari πρέπει πάντα να προσπαθούμε για το καλύτερο, είναι αλήθεια, δεν θέλουμε να ξεκινήσουμε τη σεζόν με χαμηλές προσδοκίες. Αυτό που θα λέμε μεταξύ μας εντός ομάδας είναι πως θέλουμε να κερδίσουμε όσο γίνεται περισσότερους αγώνες.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η Ferrari έχει συμπληρώσει δύο ολόκληρες χρονιές χωρίς νίκη στη Formula 1, με την τελευταία της να χρονολογείται στο GP Σιγκαπούρης το 2019. Η ιταλική ομάδα δηλώνει έτοιμη για το 2022. Ωστόσο, παραμένει ακόμα ερωτηματικό τα αν θα μπορέσει να επιστρέψει σε πρωταγωνιστικό ρόλο στο Πρωτάθλημα.

Δείτε το GP Βραζιλίας για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula 1. 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles