spot_img

F1: Ραγδαίος ο ρυθμός εξέλιξης το 2022

Οι ομάδες της F1 πιστεύουν πως θα υπάρξει ραγδαίος ρυθμός εξέλιξης το 2022, με το σπορ να στρέφεται σε μια διαφορετική φιλοσοφία αναφορικά με τον τρόπο που θα σχεδιάζονται τα μονοθέσια.

Η Formula 1 περνάει σε μία πολύ μεγάλη αναδιαμόρφωση των κανονισμών της το 2022, προσπαθώντας να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον στις πίστες. Τα νέα μονοθέσια αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους στο κοινό της Formula 1 το Φεβρουάριο, λίγο πριν βρεθούν για πρώτη φορά στην πίστα στο πρώτο χειμερινό τεστ δοκιμών στη Βαρκελώνη, στις 23 Φεβρουαρίου. 

Διαβάστε επίσης: Απαρατήρητες ομάδες της Formula 1 – 1970s

Η αλλαγή των κανονισμών είναι ίσως η μεγαλύτερη που έχει συμβεί στο άθλημα τα τελευταία χρόνια. Ο Τεχνικός Διευθυντής της McLaren, James Key, έχει την εντύπωση πως οι αλλαγές θα οδηγήσουν τις ομάδες στο να έχουν ένα ραγδαίο ρυθμό εξέλιξης στις πρώτες στιγμές της σεζόν:

Στην πραγματικότητα γινόμαστε αρκετά καινοτόμοι όταν συναντάμε τέτοιες συνθήκες. Αυτό συνέβη το 2009, με κάποιους αεροδυναμιστές να είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι και να λένε στα γραφεία «δεν είναι πλέον το ίδιο». Τότε διαπιστώσαμε πως υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε, όμως είναι λίγο πιο προσεγμένα και περίπλοκα. Επομένως, ίσως έχουμε μία παρόμοια κατάσταση το 2022. Υποθέτω πως θα δούμε κάποιες διαφορές, κάποιες ιδέες σε διαφορετικά μονοθέσια. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τι έχουν σχεδιάσει οι υπόλοιποι άνθρωποι. Νομίζω πως οι ρυθμοί εξέλιξης θα είναι πολύ υψηλοί. Πιστεύω πως η φύση αυτών των κανονισμών πρόκειται να ισορροπήσει λίγο πιο γρήγορα τα πράγματα συγκριτικά με τώρα, απλούστατα επειδή υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για να κάνεις κάποια πράγματα στα νέα μονοθέσια. Υπάρχει πάντα μία νέα, διαφορετική λύση, μία νέα κατεύθυνση που θα δούμε.

Δείτε την αξιολόγηση των οδηγών της Formula 1 για το 2021.

Όμως από τη πλευρά της, η Ferrari τονίζει πως οι αναβαθμίσεις που θα φέρουν οι ομάδες της F1 μέσα στο 2022 θα είναι λίγες. Συνεχίζοντας, ο James Key πιστεύει πως τα ευρήματα των ομάδων στο ξεκίνημα του 2022 θα οδηγήσει τις ομάδες στο να υιοθετήσουν παρόμοιες φιλοσοφίες το 2023.

Θα πρέπει να δούμε τι απόδοση θα έχουμε απέναντι στους υπόλοιπους και να επεξεργαστούμε τα θετικά και τις αδυναμίες μας απέναντι στον ανταγωνισμό. Είμαστε όλοι στο ίδιο επίπεδο σαν ομάδες σε αυτό το στάδιο. Νομίζω πως αυτό θα προκαλέσει πολλά άλματα στην εξέλιξη και τις ιδέες όσο θα προχωράμε στο πρώτο μισό της σεζόν. Αργότερα στη χρονιά, θα έχουμε μικρότερη εξέλιξη στα κομμάτια του μονοθεσίου. Σε ό,τι αφορά το 2023, υποθέτω πως τα πράγματα θα γίνουν πιο παρόμοια, καθώς πιθανότατα θα έχουν ακολουθήσει όλες οι ομάδες συγκεκριμένες τάσεις. Επομένως, θα έχουμε ξεκινήσει να κατανοούμε τι έχει δουλέψει από τη μεριά μας, τι δεν απέδωσε όπως είχαμε ελπίσει. Δεν μπορούμε ακόμα ν’ απαντήσουμε αν τα μονοθέσια τότε (2023) θα φαίνονται πιο όμοια. Είναι πολύ νωρίς να πούμε κάτι τέτοιο, όμως οι ομάδες θα έχουν μία καλύτερη ιδέα για το πώς θα προσεγγίσουν τα μονοθέσια του 2023.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Με δεδομένο πως οι νέοι κανονισμοί «μηδενίζουν» την όποια προηγούμενη εξέλιξη, υπάρχει περίπτωση να προκύψουν κάποιες εκπλήξεις που ίσως να μην είναι αναμενόμενες. Ο κόσμος της Formula 1 περιμένει την παρουσίαση των νέων μονοθεσίων για να διαπιστώσει τις διαφορετικές ιδέες από τους σχεδιαστές, ενόψει του πρώτου τεστ χειμερινών δοκιμών στη Βαρκελώνη στις 23 Φεβρουαρίου.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με το F1 Quiz και την ανασκόπηση του 2021.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles