spot_img

F1: Ρήτρα εισόδου 200 εκατομμύρια για νέες ομάδες

Οι ομάδες που επιθυμούν να εισέλθουν στον μαγικό κόσμο της F1, θα πρέπει να πληρώσουν ένα μεγάλο ποσό πριν καν πατήσουν πίστα.

Η νέα Συμφωνία Ομονοίας προβλέπει την διασφάλιση της αξίας των τωρινών ομάδων, με βάση το χρηματικό έπαθλο. Οποιοσδήποτε με τη φιλοδοξία να εισέλθει ως νέα ομάδα στο σπορ θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 200 εκατομμυρίων δολαρίων τη σεζόν πριν αγωνιστεί στο Πρωτάθλημα.

Με αυτό τον όρο, εξασφαλίζεται η σοβαρότητα του ιδιοκτήτη της ομάδας, καθώς ρήτρα εισόδου είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από τον ετήσιο προϋπολογισμό. Έχοντας δηλαδή την οικονομική ευρωστία, δεν θα επαναληφθούν καταστάσεις όπως με της “Column 3” ομάδες που είδαμε να μπαίνουν στην F1 το 2010 και μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία από αυτές. Η Manor ήταν η τελευταία ομάδα που είχε απομείνει στο σπορ και αποχώρησε πριν την έναρξη της σεζόν του 2017.

Επιπλέον, με την είσοδο μιας νέας ομάδας θα μειωθεί το χρηματικό έπαθλο, καθώς θα πρέπει να μοιραστεί ένα επιπλέον κομμάτι από την πίτα. Με τη καταβολή των 200 εκατομμυρίων όμως, θα μειωθεί η χασούρα αυτή καθώς τα χρήματα θα πάνε στις υπάρχουσες ομάδες του grid.

Μακροπρόθεσμα όμως, με βάση τη νέα πιο ίση κατανομή εσόδων, τα χρήματα θα επιστραφούν στην ομάδα που θα εισέλθει στο σπορ.

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω, για να χτίσεις μια ομάδα Formula 1 από την αρχή χρειάζεται μια μεγάλη επένδυση. Όμως όλες οι αλλαγές που έρχονται στο σπορ τα επόμενα χρόνια, δίνουν την ευκαιρία για διάκριση με τη σωστή δουλειά.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο της Formula 1. 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles