spot_img

GP Τοσκάνης QP: Στο τέλος μίλησε ο Hamilton

O Lewis Hamilton ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στις κατατακτήριες δοκιμές του Mugello για το GP Τοσκάνης, φτάνοντας τις 95 pole positions.

O Βρετανός έκανε αυτό που υποσχέθηκε χθες και βελτιώθηκε στην απαιτητική πίστα της Ιταλίας. Ανεβάζοντας ρυθμούς από το Q2, μπήκε στο Q3 και με το 1:15.144 έγραψε νέο ρεκόρ πίστας και πανηγύρισε την pole νούμερο 95. Αυτή ήταν η 7η pole στη φετινή σεζόν και ακόμα μια που έπρεπε να δώσει σκληρή μάχη για να τη κατακτήσει. Ο Valtteri Bottas στάθηκε άτυχος με τις κίτρινες σημαίες στο τέλος και έμεινε στη 2η θέση για 0.059s κάνοντας ακόμα ένα 1-2 για την Mercedes και αύριο θα δώσει τη μάχη για τη νίκη. Ο Max Verstappen κατάφερε να βρεθεί 0.3s από την pole position και πήρε την 3η θέση και η μεγάλη ευθεία μέχρι την πρώτη στροφή αύριο θα είναι υψίστης σημασίας για την έκβαση του αγώνα. Ο Ολλανδός δεν είχε ποτέ τον ρυθμό των Mercedes και θέλει όσο τίποτα να επιστρέψει στη μάχη του τίτλου.

Ο Alex Albon έκανε επιτέλους κανονικές κατατακτήριες και πήρε την 4η θέση στη κατάταξη των χρόνων και αύριο θα παίξει τον ρόλο του με την στρατηγική. Ο Charles Leclerc έκανε εκπληκτικές κατατακτήριες δοκιμές για την Ferrari και πήρε την 5η θέση στη κατάταξη με έναν φοβερό τελευταίο γύρο. Οι δύο Racing Point ακολούθησαν στις θέσεις 6 και 7, με τον Sergio Perez να ξεπερνά τον Lance Stroll, ενώ τη 10άδα έκλεισαν οι Daniel Ricciardo, Carlos Sainz και Esteban Ocon.

Απογοήτευση για τον Sebastian Vettel που έμεινε στην 14η θέση πίσω από τον Kimi Raikkonen στη κατάταξη και αύριο θα έχει πολλή δουλειά να κάνει για να πάρει βαθμούς. Για πρώτη φορά στο 2020 ο Lando Norris δεν μπήκε στο Q3, με τον νικητή της Monza, Pierre Gasly να αποκλείεται από το Q1.

Q1

Οι δύο Williams βγήκαν στη πίστα για να γράψουν χρονομετρημένες προσπάθειες, με τον Latifi να είναι ταχύτερος του teammate του. Οι Alfa Romeo ακολούθησαν και τις ξεπέρασαν αμέσως, ενώ όλο και περισσότεροι οδηγοί βγήκαν για χρόνους.

Οι Mercedes δεν έχασαν χρόνο, με τον Bottas να είναι ταχύτερος του Hamilton κατά 0.029s και χρόνο στο 1:15.749. Η διαφορά εκτοξεύθηκε από τον Verstappen στα 0.586, ενώ οι δύο Racing Point είχαν ξεπεράσει τον Albon.

Στο στρατόπεδο της Ferrari, o Leclerc είχε κάνει τον 7ο χρόνο και ο Vettel τον 14ο μπροστά από τον Norris μόνο. Αυτό έγινε γιατί ο Latifi πέρασε με δεύτερη προσπάθεια στην 13η θέση και ο Russell ήταν 18ος. Με 5 λεπτά να απομένουν, στη ζώνη αποκλεισμού ήταν οι Gasly, Raikkonen, Russell, Grosjean, Magnussen και ο Norris ήταν 15ος. Οι διαφορές ήταν πολύ μικρές, με τον Perez στην 5η θέση να είναι μισό δευτερόλεπτο μόνο ταχύτερους του Raikkonen που ήταν 17ος.

Στα τελευταία λεπτά, είδαμε 17 μονοθέσια να βγαίνουν στη πίστα για να βελτιώσουν το χρόνο τους, με τις διαφορές να κρίνονται στα χιλιοστά. Όλοι εκτός του Latifi κατάφεραν να βελτιώσουν, με τις ανακατατάξεις να είναι πολλές και μη αναμενόμενες. Εντυπωσιακός ήταν ο Russell που πάτησε εκτός στη στροφή 7, λαλά κράτησε το πόδι στο γκάζι, βελτίωσε και κράτησε το ρεκόρ του να μην χάνει από teammate του σε κατατακτήριες. O Grosjean έκανε έναν πολύ καλό χρόνο, ενώ ο Vettel πέρασε 15ος, παρά μια στιγμή υπερστροφής που του κόστισε χρόνο.

Από το Q1 αποκλείστηκαν οι Gasly, Giovinazzi, Russell, Latifi και Magnussen.

Q2

Οι Mercedes βγήκαν με τη soft γόμα ελαστικών για τη πρώτη τους προσπάθεια στο Q2 και την ίδια στρατηγική ακολούθησε ο Verstappen. O Βρετανός έγραψε το 1:15.309 αλλά βγήκε πολύ εκτός γραμμής στη στροφή 12. Ο Bottas ήταν όμως 2ος για 0.013s και ο Verstappen μόλις 0.162s από τον Hamilton.

Ο Albon έκανε έναν καλό χρόνο για την 4η θέση, με τον Ricciardo να ξεπερνά τον Stroll και ο Leclerc ξανά στην 10άδα με την 7η θέση. Οι McLaren δεν έδειχναν πολύ δυνατές και πάλι, με τον Norris στη 10η θέση και τον Sainz στη 12η, μπροστά από τον Vettel.

Με 5 λεπτά να απομένουν, στη ζώνη αποκλεισμού ήταν οι Kvyat, Sainz, Vettel, Grosjean και Raikkonen.

Στα τελευταία λεπτά, είδαμε 10 οδηγούς στη πίστα, αλλά μόνο οι Ocon, Sainz, Vettel και Raikkonen βελτίωσαν. Ο Ισπανός κατάφερε να μπει στη 10αδα και πέταξε τον teammate του εκτός αυτής, ενώ ο Φινλανδός ξεπέρασε τον Βρετανό, με μια Ferrari να περνά στο Q3.

Από το Q2 αποκλείστηκαν οι Norris, Kvyat, Raikkonen, Vettel και Grosjean.

Q3

H τελευταία διαδικασία ξεκίνησε και ο Sainz ήταν το πρώτο μονοθέσιο που βγήκε στη πίστα με χρησιμοποιημένη γόμα. Ο Hamilton θα έκανε πρώτος γύρο και θα ακολουθούσαν οι Bottas και Verstappen.

O Βρετανός έγραψε το 1:15.144, με τον Bottas να είναι 0.059s πίσω του και ο Verstappen 0.402s μακριά μετά τη πρώτη τους μάχη. Οι δύο W11 είχαν τα ταχύτερα κομμάτια στη πίστα και ο κάθε νέος ταχύτερος γύρος αποτελεί νέο ρεκόρ πίστας.

Μπαίνοντας στα τελευταία λεπτά της διαδικασίας, ο Hamilton ήταν το πρώτο μονοθέσιο που βγήκε στη πίστα, με τον Verstappen να τον ακολουθεί. Ο Βρετανός δεν κατάφερε να βελτιώσει, σε αντίθεση με τον Verstappen, o οποίος μείωσε τη διαφορά αλλά ήταν 0.365s πίσω από τις Mercedes.

O Leclerc έκανε μια εξαιρετική προσπάθεια και πήρε την 5η θέση, αφήνοντας πίσω του τις δύο Racing Point. Ο Ocon στη τελευταία του προσπάθεια έβγαλε τη κίτρινη σημαία στην έξοδο της στροφής 3 και ο Bottas έπρεπε να αφήσει το πόδι από το γκάζι. Έτσι, ο Hamilton έφτασε στην pole position νούμερο 95.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Αποτελέσματα QP του GP ΤοσκάνηςΑκούστε την εκπομπή “Slipstream”, με τις τελευταίες εξελίξεις από την F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles