spot_img

F1: Τέλος στο σενάριο του reverse grid

Ο CEO της F1, Stefano Domenicali, επιβεβαίωσε πως το πλάνο της F1 να δοκιμάσει το reverse grid είναι πλέον στον κάλαθο των αχρήστων.

Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν έντονη η προσπάθεια από μεριάς Liberty Media να δώσει μεγαλύτερη ποικιλία στους αγώνες της F1. Από το 2019 πρότεινε το format με έναν κατατακτήριο αγώνα το Σάββατο, με reverse grid της βαθμολογίας. Αυτό σημαίνει πως ο τελευταίος θα ξεκινούσε πρώτος και τα αποτελέσματα θα έκριναν το grid του αγώνα.

Διαβάστε επίσης: Ferrari: «Η πικρή αλήθεια πονάει πάντα»

Η ιδέα αυτή είχε πολλές αντιδράσεις, τόσο από οδηγούς αλλά και ομάδες. Συνολικά, η πρόταση απορρίφθηκε τρεις φορές, μία το 2019 και δύο το 2020.

Τώρα ο Domenicali, ο οποίος διαδέχθηκε τον Chase Carrey στο τιμόνι της F1, δήλωσε πως το πλάνο αυτό αποτελεί παρελθόν. Όμως, πρέπει το σπορ να είναι ανοικτό σε νέες μελλοντικές ιδέες.

Είναι σημαντικό πιστεύω να λαμβάνουμε υπόψην ιδέες οι οποίες μπορεί να είναι ενδιαφέρουσες ή ελκυστικές. Δεν χρειάζεται να χάσουμε τον παραδοσιακό τρόπο διεξαγωγής αγώνων. Αυτό που μάθαμε την εποχή όπου αλλάζαμε κάθε λίγο και λιγάκι τις κατατακτήριες δοκιμές ήταν πως μας κούραζε. Πιστεύω πως αυτό που έχουμε τώρα είναι κάτι το πολύ σταθερό.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” #37 με όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο της F1.

Στη συνέχεια όμως, επανέφερε στο προσκήνιο το ενδεχόμενο για έναν αγώνα το Σάββατο. Δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες σχετικά και δεν αποκλείεται ένα τέτοιο πείραμα να δοκιμαστεί στο 2021.

Εξετάζουμε το ενδεχόμενο για έναν αγώνα sprint το Σάββατο. Πιστεύουμε πως μπορεί αυτό να δοκιμαστεί ακόμα και φέτος. Οι συζητήσεις με τις ομάδες έχουν ήδη ξεκινήσει να γίνονται. Νομίζω πως πρέπει να κάνουμε κάτι το μοναδικό, το οποίο θα είναι και ενδιαφέρον.

Το υπάρχον σύστημα της F1 με τις τρεις περιόδους κατατακτήριων δοκιμών το Σάββατο θεσπίστηκε το 2006. Το σύστημα αυτό έχει αποδειχθεί άκρως αξιόπιστο και οποιοδήποτε πείραμα μπορεί να γίνει σε ορισμένους αγώνες και μόνο.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Στο παρελθόν, η F1 έχει δηλώσει πως θέλει να πειραματιστεί με διάφορα format αγώνων που μπορεί να δοκιμάσει πρώτα στο επίσημο video-game.

Δείτε το GP Μ. Βρετανίας, τον τελευταίο Φιλικό Αγώνα του automotonews.gr πριν το Ελληνικό Πρωτάθλημα.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles