spot_img

Φέρνει αναβαθμίσεις στη Ρωσία η Ferrari, αλλά…

Η Ferrari διευκρίνισε πως το πακέτο αναβαθμίσεων που θα φέρει στη Ρωσία δεν πρόκειται να βελτιώσει δραματικά την εικόνα της.

Η ιταλική ομάδα τερμάτισε δεύτερη στους κατασκευαστές τα τρία τελευταία χρόνια, διεκδικώντας μάλιστα τον τίτλο το 2017 και 2018. Ωστόσο, η φετινή σεζόν την έχει βρει να είναι σημαντικά υποδεέστερη σε απόδοση και να βρίσκεται στο midfield του grid.

Η Ferrari αντιμετωπίζει θεμελιώδη αεροδυναμικά προβλήματα με την SF1000, ενώ παράλληλα υστερεί και σε τελική ταχύτητα. Ο τελευταίος παράγοντας πτώσης στην απόδοση προήλθε ως αντίκτυπος από μια ιδιωτική συμφωνία με τη FIA γύρω από τον κινητήρα.

Διαβάστε επίσης: 24H Le Mans QP: Μάχη με το χρονόμετρο για την Hyperpole

Ο Charles Leclerc σημείωσε 2 παρουσίες στο βάθρο στις αρχές της σεζόν, με τις επιδόσεις ωστόσο να χειροτερεύουν σταδιακά.

Η ομάδα απέτυχε να βαθμολογηθεί στις ταχύτατες πίστες των Spa-Francorchamps και Monza και πήρε μόλις 5 βαθμούς στο Mugello. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην έκτη θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών. Οι Leclerc και Sebastian Vettel ολοκλήρωσαν τον πιο πρόσφατο αγώνα στο Mugello, τερματίζοντας μπροστά μόνο από την Williams του George Russell και την Haas του Romain Grosjean. Ο τελευταίος μάλιστα οδηγούσε ένα “πληγωμένο” μονοθέσιο, ύστερα από εμπλοκή του σε ένα ατύχημα στον πρώτο γύρο του αγώνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ferrari κινδυνεύει να τερματίσει εκτός πεντάδας στους κατασκευαστές, για πρώτη φορά μετά το 1980.

Οι δηλώσεις του Mattia Binotto:

Θα υπάρξουν κάποιες μικρές αναβαθμίσεις, αλλά αυτό δεν θα αλλάξει την συνολική φετινή μας εικόνα. Νομίζω πως αυτή τη στιγμή είμαστε εκτός ρυθμού στους αγώνες και φθείρουμε πολύ τα ελαστικά. Επομένως οι αναβαθμίσεις αυτές δεν θα επιλύσουν το ζήτημα αυτό. Από την δική μας πλευρά χρειάζεται να εξετάσουμε τις εναλλακτικές μας, ενόψει του 2021. Θα χρειαστούμε ένα χρονικό διάστημα ώστε να καταλήξουμε σε κάποια αξιόλογη λύση.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 18 Σεπτεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream”, στην οποία αναλύεται το GP Τοσκάνης και σχολιάζονται οι τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο της F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles