spot_img

Σαν σήμερα, 18 Σεπτεμβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1951 γεννήθηκε ο Ελβετός άσσος των αγώνων, Marc Surer. Κατέκτησε την Ευρωπαϊκή Formula 2 το 1979 και αναρριχήθηκε στην F1 την ίδια χρονιά, οδηγώντας για την ομάδα της Ensign στους τρεις τελευταίους αγώνες της σεζόν. Η καριέρα του στην F1 αποτελείται από περάσματα στις αδύναμες ομάδες των ATS, Theodore, Arrows και Brabham. Ως εκ τούτου, δεν κατάφερε κάτι αξιοσημείωτο στους 81 αγώνες που έλαβε μέρος και αποσύρθηκε πρόωρα το 1986, μετά από ένα άσχημο ατύχημα σε ένα rally στη Γερμανία.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1953 έχασε την ζωή του ο Charles de Tornaco, στις ελεύθερες δοκιμές για το Grand Prix της Modena, έναν υποστηρικτικό αγώνα για την F1. Έχασε τον έλεγχο της πελατειακής Ferrari 500 που οδηγούσε και τούμπαρε άσχημα, αποκομίζοντας σοβαρούς τραυματισμούς στο κεφάλι. Δεν υπήρχαν γιατροί ούτε ασθενοφόρο στην πίστα, με τον Βέλγο εν τέλει να υποκύπτει στους τραυματισμούς του στη διαδρομή για το κοντινότερο νοσοκομείο, μέσα στο αυτοκίνητο ενός παρευρισκόμενου θεατή. Είχε λάβει μέρος σε τρία επίσημα Grand Prix το 1952, με καλύτερο αποτέλεσμά του μια 7η θέση στο Βελγικό Grand Prix.

Σαν σήμερα

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 17 Σεπτεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1988, η ομάδα της Sauber-Mercedes κέρδισε τα 1000 km του Spa για τον ένατο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Σπορ Αυτοκινήτων (WSC). Η νικητήρια Sauber C9 #62 οδηγήθηκε από τους Stefan Johansson και Mauro Baldi, με δεύτερη την Jaguar XJR-9 #2 των Jan Lammers και Martin Brundle. Στην τρίτη θέση, τρεις γύρους πίσω, τερμάτισε η έτερη Sauber C9 με τους Jean-Louis Schlesser και Jochen Mass.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 2005 σκοτώθηκε ο συνοδηγός του Markko Märtin στο WRC Michael Park, όταν ο Εσθονός έχασε τον έλεγχο του Peugeot 307 και συγκρούστηκε με ένα δέντρο, στην τελευταία Ειδική Διαδρομή για το Rally Μεγάλης Βρετανίας. Το συγκεκριμένο δίδυμο πήρε πέντε νίκες στο WRC με την Ford, μέσα στις σεζόν 2003 και 2004.

Σαν σήμερα

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σαν σήμερα το 2006, ο Olivier Panis ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την F1, βάζοντας τέλος σε μια καριέρα 12 χρόνων που τον είδε να λαμβάνει μέρος σε 157 Grand Prix. Το 1996 κέρδισε τον μοναδικό του αγώνα, στο χαοτικό Grand Prix του Μονακό. Το 1997 βρισκόταν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, όταν είχε ένα άσχημο ατύχημα στο Grand Prix του Καναδά και έσπασε τα πόδια του. Δεν ανέβηκε ποτέ ξανά στο βάθρο από τότε. Για τις τελευταίες δύο σεζόν του επιτέλεσε ρόλο δοκιμαστή οδηγού στην Toyota.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream”, στην οποία αναλύεται το GP Τοσκάνης και σχολιάζονται οι τελευταίες εξελίξεις στην F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles