spot_img

Ferrari: «Δε χρειάζεται να γίνουν αλλαγές»

Ο επικεφαλής της Ferrari, Mattia Binotto, πιστεύει πως δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει κάτι στο εσωτερικό της ομάδας, παρά τις διάφορες λανθασμένες αποφάσεις σε αγώνες.

Η Ferrari έκλεισε το πρώτο σκέλος της σεζόν με ένα ακόμα μεγάλο λάθος στη στρατηγική στο GP Ουγγαρίας, το οποίο και στέρησε τη δυνατότητα από τον Charles Leclerc να διεκδικήσει τη νίκη. Τα hard ελαστικά που επιλέχθηκαν για το Μονεγάσκο αποδείχθηκαν καταστροφική επιλογή και το επιπλέον pitstop που πραγματοποίησε τον έριξε στην 6η θέση. Παράλληλα, ο αντίπαλός του στο Πρωτάθλημα οδηγών, Max Verstappen, έφτασε σε μία ακόμα νίκη ενώ εκκινούσε από τη 10η θέση.

Παρόλο που το pitwall της Ferrari έκανε ένα ακόμα σοβαρό λάθος τη φετινή σεζόν της Formula 1, ο επικεφαλής της, Mattia Binotto, δεν ασπάζεται την απαίτηση για αλλαγές από τον κόσμο της Scuderia. Ο ίδιος μετά το τέλος του GP Ουγγαρίας εξήγησε τι συμβαίνει στο στρατόπεδο της ιταλικής ομάδας.

«Δεν πρόκειται για κακοτυχία, ενώ δε χρειάζεται, επίσης, να αλλάξει τίποτα. Πάντα είναι ζήτημα συνεχούς εκμάθησης και δημιουργίας εμπειρίας, αλλά και ικανοτήτων. Στο GP Ουγγαρίας σίγουρα υπήρξε κάτι που πρέπει να το ερευνήσουμε και να κατανοήσουμε γιατί συνέβη. Εάν, όμως, κοιτάξουμε τη γενικότερη εικόνα στο πρώτο μισό της σεζόν, δεν υπάρχει λόγος να γίνουν αλλαγές. Απλά πρέπει να σκεφτούμε τι πήγε λάθος, να το κατανοήσουμε και να το επιλύσουμε, ώστε να επανέλθουμε ανταγωνιστικοί στους υπόλοιπους αγώνες».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Ουγγαρίας.

Μεταξύ άλλων, ο Mattia Binotto αναφέρθηκε και στην εξέλιξη που έχει ο Charles Leclerc τη φετινή σεζόν.

«Ως ηγέτης που είναι, έχει σημασία το γεγονός πως συνεχίζει να εξελίσσεται για την ομάδα και τον εαυτό του βήμα προς βήμα. Νομίζω πως πλέον κοιτά τον κάθε αγώνα ως μία ευκαιρία για να κερδίσει. Κερδίζουμε και χάνουμε όλοι μαζί. Το GP Ουγγαρίας δεν εξελίχθηκε θετικά, όμως νομίζω πως υπάρχει ακόμα πολύ μεγάλη προοπτική. Χρειάζεται, αρχικά, να εστιάσουμε στο να κατανοήσουμε τους λόγους που εξελίχθηκε έτσι το GP Ουγγαρίας και να επανέλθουμε ακόμα πιο δυνατοί».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Το αποτέλεσμα του GP Ουγγαρίας απομάκρυνε ακόμα περισσότερο τον Charles Leclerc από το Max Verstappen στο Πρωτάθλημα οδηγών, με τη διαφορά τους να είναι στους 80 πόντους. Παράλληλα, η Ferrari έμεινε 97 πόντους πίσω από τη Red Bull Racing στους κατασκευαστές, ενώ την πλησίασε και η Mercedes στους 30 πόντους διαφορά.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles