spot_img

Red Bull και Honda μαζί μέχρι το 2025

Η Red Bull Racing και η Honda επισημοποίησαν τη συνέχιση της συνεργασίας τους στη Formula 1 μέχρι το τέλος του 2025.

Η Honda αποχώρησε επισήμως από τη Formula 1 στο τέλος του 2021, όντας μέχρι πρότινος προμηθευτής κινητήρων στη Red Bull Racing και την Alpha Tauri. Η ιαπωνική εταιρία, ωστόσο, είχε δεσμευτεί πως θα παρείχε τεχνική υποστήριξη στις δύο ομάδες στο νέο τμήμα της πρώτης, το Red Bull Powertrains (RBPT), στον τομέα των μονάδων ισχύος. Η αρχική συμφωνία των δύο πλευρών αρχικά έληγε το 2022, όμως λίγες ημέρες νωρίτερα ανανεώθηκε μέχρι το 2025. Από το 2026 και μετά, το RBPT θα ξεκινήσει την κατασκευή δικού της κινητήρα, με τη φημολογούμενη «συνδρομή» της Porsche.

Ο σύμβουλος της Red Bull Racing σε θέματα Formula 1, Dr Helmut Marko, έκανε δηλώσεις σχετικά με τη συμφωνία της αυστριακής ομάδας με τη Honda:

«Ευχαριστούμε τη Honda για τη θετική ανταπόκρισή της στο να δουλέψουμε μαζί. Είμαι ικανοποιημένοι που θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας μέχρι το τέλος του 2025 με τις μονάδες ισχύος που θα μας παρέχει η Honda. Έχουμε μία επιτυχημένη σχέση μέχρι τώρα, έχοντας κερδίσει το Πρωτάθλημα οδηγών το 2021. Αυτή τη στιγμή προηγούμαστε στην κατάταξη τόσο στους οδηγούς, όσο και στους κατασκευαστές, κι έχουμε στόχο να εξασφαλίσουμε και τους δύο Τίτλους το 2022».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Ουγγαρίας.

Ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, αναφέρθηκε και αυτός στη συμφωνία των δύο πλευρών.

«Η συνεργασία μας με τη Honda έχει συνοδευτεί από πολύ μεγάλη επιτυχία και είμαστε ευχαριστημένοι που αυτό θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της τωρινής εποχής των κανονισμών για τις μονάδες ισχύος το 2025».

Από τη μεριά των Ιαπώνων, τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος του Honda Racing Corporation (HRC), Koji Watanabe:

«Έχουμε συμφωνήσει να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το Red Bull Powertrains στη Formula 1 μέσω του HRC, μετά το αίτημα της Red Bull να επεκτείνουμε την ισχύουσα συμφωνία μας, το οποίο το HRC μπορεί να ικανοποιήσει με τους υπάρχοντες πόρους του. Για άλλη μία φορά, στοχεύουμε να χρησιμοποιήσουμε την εμπλοκή μας στην κορυφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού για την ανάπτυξη τεχνολογιών και των εργασιών μας».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η Honda έχει εκφράσει, γενικότερα, την επιθυμία να επιστρέψει στη Formula 1 πέρα του 2025. Ωστόσο, φαίνεται πως θα πρέπει να βρει άλλη ομάδα να συνεργαστεί, καθώς η Red Bull Racing ετοιμάζεται να συμφωνήσει με την Porsche για το 2026.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles