spot_img

Ferrari: : «Μπορούμε να κοντράρουμε την Red Bull»

Ο επικεφαλής της Scuderia Ferrari, Frederic Vasseur, παρά την μέτρια εμφάνιση της ομάδα στο Grand Prix Μπαχρέιν είναι πεπεισμένος πως έχουν την δυνατότητα να βελτιώσουν το μονοθέσιό τους και να απειλήσουν τη Red Bull Racing.

Το αγωνιστικό τριήμερο της Formula 1 στο Grand Prix Μπαχρέιν δημιούργησε πολλά ερωτήματα στην Scuderia Ferrari. Η SF-23 δεν μπόρεσε να ανταγωνιστεί την ταχύτητα της Red Bull Racing και ήταν το τρίτο ταχύτερο μονοθέσιο πίσω από την έκπληξη της βραδιά Aston Martin. Η κατάσταση χειροτέρεψε όταν ο Charles Leclerc αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την προσπάθειά του στο 41ο γύρο με πρόβλημα στον κινητήρα.

Παρά τα προβλήματα αυτά ο επικεφαλής της ιταλικής ομάδας, Frederic Vasseur, είναι αισιόδοξος πως θα μπορέσουν να φέρουν βελτιώσεις στο αγωνιστικό τους πακέτο και να απειλήσουν την κυριαρχία της Red Bull στην κορυφή.

«Είμαι απόλυτα σίγουρος πως θα μπορέσουμε να κοντράρουμε τη Red Bull. Όλα τα μονοθέσια είναι πολύ διαφορετικό ρυθμό τόσο στις κατατακτήριες όσο και στον αγώνα της Κυριακής. Πολλά έχουνε να κάνουν με το set up του μονοθεσίου και τις ρυθμίσεις του, όχι όμως με το γενικότερο σχεδιασμό του. Δεν πιστεύω πως πρέπει να αλλάξουμε κατεύθυνση. Ρεαλιστικά αν θέλουμε να βελτιωθούμε πρέπει να έχουμε μια καθαρή εικόνα της κατάστασης και η αξιοπιστία του κινητήρα δεν είναι στα επιθυμητά επίπεδα».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #109 με την ανάλυση του πρώτου Grand Prix για το 2023.

Τη σεζόν του 2022 η Ferrari αντιμετώπισε πολλά προβλήματα αξιοπιστίας ειδικά μετά το δεύτερο μισό του Πρωταθλήματος, τα οποία μοιάζει να τους ακολουθούν και φέτος. Τώρα οι μηχανικοί της είναι σε μια μάχη ενάντια στο χρόνο για να φέρουν αναβαθμίσεις και απαντήσεις στα προβλήματα της SF-23 τα οποία ο Vasseur αναγνωρίζει ως την προτεραιότητα της ομάδας.

«Είμαστε μακριά σε απόδοση από την Red Bull οπότε πρέπει να πιέσουμε και να καταλάβουμε πως κατάφεραν να είναι σε τόσο διαφορετικό επίπεδο. Προς το παρόν δεν ξέρουμε πολλά. Έχουμε ταχύτητα στις κατατακτήριες όχι όμως στον αγώνα και η διαφορά είναι απίστευτα μεγάλη. Η Red Bull ξεκλείδωσε κάτι πολύ σημαντικό στη δυναμική του μονοθεσίου της. Είναι βέβαια δύσκολο να απαντήσουμε στο ερώτημα αυτό γιατί δεν υπάρχει καμία ουσιαστική αλλαγή επάνω από κατατακτήριες στον αγώνα».

Δείτε το GP Βραζιλίας για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles