spot_img

Hamilton: «Η Mercedes δεν με άκουσε στο σχεδιασμό της W14»

O Lewis Hamilton προχώρησε σε μία αναπάντεχη αποκάλυψη σχετικά με τη στρατηγική που επέλεξε να ακολουθήσει η Mercedes-AMG με την W14.

Έπειτα από ένα δύσκολο 2022, η Mercedes-AMG ήλπιζε πως η φετινή χρονιά θα σημάνει την επιστροφή της στην κορυφή της Formula 1 και τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Η W14 E-Performance ακολουθεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία του προηγούμενου μονοθεσίου, με βασικό χαρακτηριστικό τα «εκκεντρικά» zeropods.

Παρά το γεγονός πως δεν υποφέρει από porpoising, η W14 αποδείχθηκε ένα μονοθέσιο κατώτερο των προσδοκιών και πιο αργό έναντι του ανταγωνισμού. Στο Grand Prix Μπαχρέιν ο Lewis Hamilton τερμάτισε στην 5η θέση, 50 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή, Max Verstappen.

Ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, αποκάλυψε πως η Mercedes, δεν άκουσε τις συμβουλές του όταν σχεδίαζε το φετινό της μονοθέσιο.

«Πέρυσι, είπα στην ομάδα τα προβλήματα που υπάρχουν με το μονοθέσιο. Έχω οδηγήσει τόσα μονοθέσια στη ζωή μου, γνωρίζω τι χρειάζεται ένα μονοθέσιο και ξέρω τι δεν χρειάζεται. Πιστεύω πραγματικά πως είναι και θέμα ευθύνης, να παραδέχεσαι πως “ξέρεις κάτι, δεν σε ακούσαμε, δεν είναι το μονοθέσιο εκεί που πρέπει και έχουμε δουλειά να κάνουμε”. Πρέπει να δούμε την ισορροπία του μονοθεσίου στις στροφές, να εξετάσουμε όλα τα αδύναμα στοιχεία και να δουλέψουμε ως ομάδα. Αυτό πρέπει να κάνουμε. Είμαστε ακόμη πολυπρωταθλητές, ξέρετε. Η ομάδα δεν έφτιαξε ένα καλό μονοθέσιο πέρυσι, δεν το έκανε εφέτος, όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να το καταφέρει».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #109 με την ανάλυση του Grand Prix Μπχρέιν. 

Ο Hamilton γνωρίζει πως ο δρόμος της επιστροφής στην κορυφή θα είναι δύσκολος.

«Στο Μπαχρέιν απόλαυσα που είχα μια-δυο μάχες. Ήμασταν αρκετά κοντά, όχι όσο θα θέλαμε. Πολλές φορές στο παρελθόν είχα ένα μονοθέσιο σαν κι αυτό, ειδικά την εποχή που ήμουν στη McLaren. Δεν γνωρίζω πότε ή το πώς θα αντιστρέψουμε την κατάσταση, αλλά πρέπει να συμβεί».


Τα λόγια του Χάμιλτον είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά για τη Mercedes. Ο Βρετανός βρίσκεται στην τελευταία χρονιά του συμβολαίου του με τη γερμανική ομάδα.

Δείτε το Grand Prix Βραζιλίας για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles