spot_img

Ferrari: «Ο Sainz μπορεί τώρα να διεκδικεί νίκες»

Άπαντες στις τάξεις της Scuderia Ferrari είναι πεπεισμένοι πως ο Carlos Sainz είναι σε θέση πλέον να διεκδικεί νίκες παρά το γεγονός πως το πρώτο μισό του 2022 έχει αποδειχθεί αρκετά δύσκολο.

Μέχρι στιγμής στη φετινή αγωνιστική χρονιά, ο οδηγός της Scuderia Ferrari, Carlos Sainz, μετρά τρεις εγκαταλείψεις σε 9 αγώνες, ενώ έχει κάνει και αρκετά λάθη στην προσπάθειά του να είναι ανταγωνιστικός. Ο ίδιος πρόσφατα είχε παραδεχτεί πως δεν ήταν απόλυτα άνετος με την F1-75, καθώς το φετινό μονοθέσιο της Ferrari είναι λίγο πιο «νευρικό» στο πίσω μέρος από αυτό του 2021. Ωστόσο, στο GP Καναδά διεκδίκησε με αξιώσεις τη νίκη από το Max Verstappen, παρόλο που δεν κατάφερε να τον προσπεράσει στο τελευταίο σκέλος του αγώνα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της Ferrari, Mattia Binotto, στην ιστοσελίδα racefans, η επίδοση του Carlos Sainz στο Circuit Gilles Villeneuve αποτελεί ένδειξη πως ο Ισπανός έχει, πλέον, περισσότερη αυτοπεποίθηση πίσω από το τιμόνι της F1-75.

«Ο Carlos αποκτά περισσότερη αυτοπεποίθηση με το μονοθέσιο, οδηγεί όλο και πιο γρήγορα. Ήταν καλό που είδαμε πως σίγουρα ήταν το ίδιο γρήγορος, αν όχι περισσότερο, από το Max (Verstappen). Νομίζω πώς μετά από κάθε αγώνα έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση, κάτι που βελτιώνει την οδήγηση του. Είναι χαρούμενος και πιο χαλαρός. Είμαι αρκετά αισιόδοξος πώς θα αποδείξει στους επόμενους αγώνες πως ανήκει και αυτός στους διεκδικητές της νίκης. Συνεπώς, είμαι χαρούμενος με τον τρόπο που οδήγησε και είναι σημαντικό για εμάς τη Scuderia πώς μπορούμε να στηριχθούμε και σε αυτόν, γνωρίζοντας πως μπορεί να είναι πολύ γρήγορος και ανταγωνιστικός στους αγώνες».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Καναδά.

Ο Mattia Binotto γνωρίζει πώς οι οδηγοί της Ferrari πρέπει να βρίσκονται στο 100% της απόδοσης τους για να μπορέσουν να κερδίσουν το Max Verstappen και τη Red Bull Racing.

«Για να μπορέσουμε να κερδίσουμε μία τόσο σκληρή μάχη με τη Red Bull και το Max, πρέπει να είμαστε τέλειοι σε ολόκληρο το Σαββατοκύριακο. Εάν ο Carlos δεν έκανε κάτι τέλειο, ίσως αυτό να ήταν οι κατατακτήριες. Ενδεχομένως αυτό να του κόστισε ως ένα βαθμό».

Ο Carlos Sainz βρίσκεται στην 5η θέση του Πρωταθλήματος οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει 102 πόντους με πέντε παρουσίες στο podium σε 9 αγώνες.

Δείτε το GP Μπαχρέιν για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles