spot_img

MotoGP, Ολλανδία FP3: Μάχη στα χιλιοστά για Espargaro και Quartararo

Ο Aleix Espargaro με Aprilla πήρε το προβάδισμα από τους αναβάτες της Ducati στις ελεύθερες δοκιμές του Σαββάτου για το GP Ολλανδίας, με το Fabio Quartararo να είναι ελάχιστα πίσω του.

Η τρίτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών στην πίστα του Assen συνοδεύτηκε από αρκετές πτώσεις στα τελευταία λεπτά, ιδιαίτερα αναβατών της Ducati. Η κατηγορία του MotoGP πίεζε για να σημειώσει ταχύτερους γύρους και φαίνεται πως ορισμένοι αναβάτες ρίσκαραν υπερβολικά. Παράλληλα, η Aprilla ήταν σε θέση ισχύος στο FP3, με τον Aleix Espargaro να είναι ο ταχύτερος όλων με χρόνο 1:32.164, έχοντας πίσω του το Fabio Quartararo με Yamaha, με το Γάλλο να απέχει 0,041s από την κορυφή. Πολύ καλές επιδόσεις είχαν και οι Alex Rins με Suzuki στην 3η και Takaaki Nakagami με Honda στην 4η θέση.

Η Ducati ακολουθούσε στις επόμενες θέσεις, με τον Marco Bezzecchi μπροστά από τον Francesco Bagnaia στις θέσεις 5 και 6 αντίστοιχα. Ο Maverick Vinales με Aprilla έπεσε στην 7η θέση, καθώς ακυρώθηκε ο τελευταίος χρόνος που σημείωσε. Από την 8η έως τη 10η θέση βρέθηκαν, κατά σειρά, οι Jorge Martin, Johann Zarco και Jack Miller, όλοι με Ducati. Ο Joan Mir με Suzuki ήταν στην 11η θέση και δεν κατάφερε να περάσει στο Q2 στις κατατακτήριες, ομοίως και ο Fabio Di Giannantonio με Ducati (12η θέση). Ο Franco Morbidelli με Yamaha ήταν στη 13η θέση, μπροστά από τους αναβάτες της ΚΤΜ Brad Binder (14η θέση) και Miguel Oliveira (15η θέση).

Οι Luca Marini και Enea Bastianini με Ducati περιορίστηκαν στις θέσεις 16 και 17 αντίστοιχα, με το Lorenzo Savadori με Aprilla να κατατάσσεται 18ος. Την κατάταξη του FP3 συμπλήρωσαν οι Andrea Dovizioso (Yamaha), Alex Marquez (Honda), Remy Gardner (KTM), Stefan Bradl (Honda), Raul Fernandez (KTM) και Darryn Binder (Yamaha). Ο Pol Espargaro με Honda δε συμμετείχε στη διαδικασία, με τον Ισπανό αναβάτη να αποσύρεται από το GP Ολλανδίας λόγω τραυματισμού στα πλευρά.

Το FP4 στο GP Ολλανδίας για το MotoGP διεξάγεται στις 14:30 ώρα Ελλάδος, με τις κατατακτήριες να ακολουθούν άμεσα στις 15:10 ώρα Ελλάδος.

Αποτελέσματα FP3 GP Ολλανδίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles