spot_img

Ο Bottas σκέφτηκε να αποσυρθεί από την F1 λόγω του Hamilton

Ο Valtteri Bottas σε πρόσφατη συνέντευξή του αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε ως teammate του Lewis Hamilton, ενώ αποκάλυψε πως βρέθηκε πολύ κοντά να παραιτηθεί από την Formula 1.

Ο Φιλανδός οδηγός κατά την θητεία του ως οδηγός της Mercedes-AMG στη Formula 1 πολλές φορές βρέθηκε στο στόχαστρο αυστηρής κριτικής αναφορικά με την απόδοσή του εντός πίστας δίπλα στον 7φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή. Ενώ κατάφερε να σημειώσει αρκετές pole positions καθώς και νίκες προσφέροντας πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα στο Πρωτάθλημα  Κατασκευαστών δεν κατάφερε να κατακτήσει τον πολυπόθητο τίτλο.  

Σε πρόσφατο podcast με τον δημοσιογράφο Chris Medland της ιστοσελίδας του περιοδικού MotorSport μίλησε χωρίς ενδοιασμούς για την εμπειρία του ως teammate του Hamilton. 

«Προς το τέλος του 2018 ήμουν οριακά να τα παρατήσω. Κυρίως γιατί δεν μπορούσα να καταλάβω και να αποδεχτώ πως για δυο χρόνια δεν είχα καταφέρει να νικήσω τον Lewis. Πίεζα πολύ τον εαυτό μου και ειδικά προς το τέλος της χρονιάς, όπου είχα πιο υποστηρικτικό ρόλο στην ομάδα μου ήταν δύσκολο να το αποδεχτώ και πραγματικά δυσκολεύτηκα πάρα πολύ. Δεν ήταν καθόλου ευχάριστο. Οι τελευταίοι τέσσερις πέντε αγώνες της σεζόν εκείνης ήταν τόσο επώδυνοι ψυχολογικά. Υποτίθεται πρέπει να απολαμβάνεις τον υπέροχο κόσμο της Formula 1, αλλά αυτό ήταν πολύ μακριά από την πραγματικότητα». 

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Καναδά.

Ο οδηγός της Alfa Romeo Racing στην συνέχεια αποκάλυψε την έντονη ψυχολογική πίεση που βίωνε κατά την διάρκεια του Πρωταθλήματος. Παράλληλα αποκάλυψε τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε να παλέψει τους δαίμονές του και να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση. 

«Το ανθρώπινο μυαλό είναι περίπλοκο και μερικές φορές είναι εύκολο να εγκλωβιστείς στην σκοτεινή πλευρά του. Σταματάς να είσαι χαρούμενος και απλά έχασα την αγάπη μου για την Formula 1 και το πάθος μου να αγωνίζομαι και απλά ένιωθα μεγάλο θυμό. Μου πήρε αρκετό χρόνο να δω με διαφορετική ματιά την όλη κατάσταση και να αναγνωρίσω πως ακόμα έχω πολλές ευκαιρίες στο χώρο και θα ήταν χαζό να τα παρατήσω. Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα όπου ταξίδεψα στην Νότια Αφρική καθάρισα το μυαλό μου και βρήκα ξανά το πάθος μου να οδηγώ. Έτσι το 2019 τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα και μπορώ να πω πως ήταν η καλύτερη μου σεζόν ειδικά στην μάχη μου με τον Lewis. Κέρδισα αρκετούς αγώνες και μέχρι τα μέσα του Πρωταθλήματος ήμουν πρώτος στην βαθμολογία. Ο Lewis όμως είχε μια πολύ συστηματική απόδοση και δεν μπορούσα να την συναγωνιστώ». 

Photo: Mercedes-AMG

Ο Bottas φυσικά δεν δίστασε να αναφερθεί στο γεγονός πως ουσιαστικά η Mercedes αποτελεί μια ομάδα που χτίστηκε πάνω στον Hamilton ως οδηγός και αντιστρόφως. Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν αναρωτηθεί ποιο θα ήταν το μέλλον του Βρετανού στην Formula 1 σε διαφορετική ομάδα.  

«Ο Lewis συνεργάζεται με την Mercedes εδώ και πολλά χρόνια. Έχοντας υπάρξει μέλος της ομάδας ξέρω πως είναι πολύ κυρίαρχος χαρακτήρας. Ποτέ δεν κατάφερα να τον πιέσω όσο θα ήθελα γιατί είναι ο Lewis. Όλη η ομάδα είναι πολύ στενά δεμένη μαζί του και όλοι τον έχουν σε μεγάλη εκτίμηση. Έτσι έχουν τα πράγματα». 

Ο Φιλανδός υπέγραψε συμβόλαιο με την Mercedes τον Ιανουάριο του 2017 ως αντικαταστάτης του Nico Rosberg. Είχε ήδη ολοκληρώσει τέσσερις σεζόν στην Formula 1 με την ομάδα της Williams.

«Ήταν μεγάλη πρόκληση, αλλά ένιωθα έτοιμος. Από την πρώτη στιγμή ήμουν έτοιμος να παλέψω για το Πρωτάθλημα και πίστευα πως θα ήταν η χρονιά μου. Ήμουν πολύ σκληρός με τον εαυτό μου επειδή δεν πέτυχα αυτό το στόχο. Το ίδιο συνέβη και την επόμενη χρονιά και μου ήταν δύσκολο να αποδεχτώ ότι δεν ήταν τόσο εύκολο να κερδίσω τον Lewis όταν είναι στην καλύτερη του φόρμα ως οδηγός. Τώρα που αναλογίζομαι όλα αυτά έμαθα πολλά. Κυρίως πως πρέπει να μην βάζω τόσες πολλές προσδοκίες και να είμαι πιο υπομονετικός».

Δείτε το GP Μπαχρέιν για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G. 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles