spot_img

Ferrari: Πότε θα αποκαλυφθεί το μονοθέσιο του 2022;

Η Ferrari σχεδιάζει ν’ αποκαλύψει το νέο μονοθέσιο για το Πρωτάθλημα του 2022 στα μέσα Φεβρουαρίου, λίγες μέρες πριν την έναρξη του πρώτου τεστ δοκιμών της Formula 1 στην πίστα της Βαρκελώνης.

Η Formula 1 μπαίνει σε μια νέα εποχή το 2022, με τα μονοθέσια να είναι πολύ διαφορετικά στο σχεδιασμό τους λόγω νέων κανονισμών. Οι αλλαγές έχουν σκοπό να κάνουν τα μονοθέσια να μπορούν ν’ ακολουθούν προπορευόμενά τους πιο εύκολα και, κατά συνέπεια, να γίνονται πιο συχνά τα προσπεράσματα. Η Ferrari θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες, θέτοντας ως ελάχιστο αρχικό στόχο την επιστροφή στις νίκες το 2022. Ήδη από τη φετινή σεζόν, η ομάδα με έδρα το Maranello παρουσίασε αισθητή βελτίωση, μετά από το 2020 και τη χειρότερη επίδοση της ιταλικής ομάδας από το 1980.

Διαβάστε επίσης: Alonso και «El Plan» πάνε μαζί το 2022

Ο επικεφαλής της Ferrari, Mattia Binotto, μίλησε στην ετήσια εκδήλωση των media της ομάδας ενόψει Χριστουγέννων. Ο Binotto έδωσε στη δημοσιότητα κάποιες πρώτες λεπτομέρειες για το μονοθέσιο του 2022, ανάμεσα σε αυτές και το πότε αναμένεται να «αποκαλυφθεί» στον κόσμο της Formula 1.

Το (νέο) μονοθέσιο θα παρουσιαστεί στα μέσα του Φεβρουαρίου. Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη την ακριβή ημερομηνία. Από τις 16 έως τις 18 Φεβρουαρίου, αυτή θα είναι η ημερομηνία, όμως αυτό θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανασκόπηση του 2021 και το F1 Quiz.

Συνεχίζοντας, ο Binotto επισήμανε πως δεν έχει αποφασιστεί το όνομα του νέου μονοθεσίου, ωστόσο διαβεβαίωσε πως η εξέλιξή του και ο σχεδιασμός γενικότερα πηγαίνει σύμφωνα με το σχέδιό τους.

Γνωρίζω πως δεν διαθέτουμε κάποιο σημείο αναφοράς για τους υπόλοιπους ανταγωνιστές μας. Αυτό είναι το δυσκολότερο, δεν έχουμε καμία καθοδήγηση για το τι συμβαίνει με τις υπόλοιπες ομάδες. Είναι, όμως, σημαντικό να γνωρίζουμε πως πλησιάζουμε τους στόχους που έχουμε θέσει και προχωράμε σύμφωνα με το πλάνο μας. Ξέρουμε πως η αλλαγή στους κανονισμούς είναι μία μεγάλη ευκαιρία (για όλους) γενικότερα, αλλά και για εμάς ειδικότερα. Έχουμε έναν περιορισμό στο budget από το 2021, κάτι που θα αποτελέσει ακόμα πιο περιοριστικό παράγοντα του χρόνου, θα είναι και πάλι μια πρόκληση. Πάνω σε όλα αυτά, όμως, έχω να πω πως η ομάδα είναι καλά οργανωμένη και, για εμένα, δουλεύει άψογα.

Η Ferrari πηγαίνει στη σεζόν του 2022 με κάποιες αλλαγές να έχουν ήδη επιβεβαιωθεί. Αρχικά, δεν θα έχει στην επίσημη ονομασία της το «Mission Winnow», καθώς έληξε η συμφωνία που είχε με τον επί σειρά ετών συνεργάτη της ιταλικής ομάδας, την εταιρεία Philip Morris International (PMI). Προς το παρόν, η Ferrari μπαίνει στην επόμενη σεζόν με την ονομασία «Scuderia Ferrari». Ο Binotto αναφέρθηκε στη συνεργασία με τη συγκεκριμένη εταιρεία.

Νομίζω πως υπάρχουν πολλές ευκαιρίες με τις οποίες μπορούμε να συνεργαστούμε με αυτούς (PMI), και να συνεχίσουμε να είμαστε συνέταιροι. Έχουμε επιλογές διαθέσιμες αυτή τη στιγμή και ακόμα συνομιλούμε μαζί τους. Ελπίζουμε πως θα συνεχίσει να αποτελεί έναν από τους ισχυρούς συνέταιρούς μας. Όμως, θα χρειαστούν περισσότερες ημέρες, ίσως κι εβδομάδες. Αυτή τη στιγμή, δεν έχω πολλά πράγματα που μπορώ ν’ ανακοινώσω.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Το 2022 ενδέχεται να φέρει μεγάλη ανακατάταξη στη δυναμική των ομάδων στη Formula 1. Οι φίλαθλοι της ιστορικής Ferrari θέλουν να τη δουν να επιστρέψει στην κορυφή, ενώ ο Mattia Binotto έχει θέσει ως αρχικό στόχο την επιστροφή της ομάδας στις νίκες, κάτι που έχει να συμβεί από το 2019 και το GP Σιγκαπούρης.

Δείτε το GP Μονακό για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles