spot_img

Fiorio: «Ο Sainz δεν είναι νούμερο 2»

Ο πρώην αθλητικός διευθυντής της Ferrari, Cesare Fiorio, υποστηρίζει πως ο Carlos Sainz δεν είναι νο2 οδηγός της ιταλικής ομάδας, κάτι που απέδειξε με την πρώτη του νίκη στη Formula 1.

Ο Carlos Sainz κατάφερε στο GP Μ. Βρετανίας να κατακτήσει την πρώτη του pole position στη Formula 1 και πανηγύρισε, επίσης, στον κυριακάτικο αγώνα την πρώτη του νίκη. Η επιστροφή της Ferrari στις επιτυχίες στο πρωτάθλημα του 2022, ωστόσο, αντιμετωπίστηκε με ανάμεικτα συναισθήματα από τους υποστηρικτές της. Ο λόγος ήταν το γεγονός πως η ιταλική ομάδα επέλεξε να μην κάνει pit stop στον Charles Leclerc υπό το καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας.

Αρκετοί ήταν αυτοί οι οποίοι αναρωτήθηκαν το σκεπτικό πίσω από τη συγκεκριμένη απόφαση της Ferrari. Ένας από αυτούς ήταν και ο πρώην αθλητικός διευθυντής της Scuderia, Cesare Fiorio, όπως ανέφερε στην ιστοσελίδα formulapassion.it.

«Έβλεπα τον αγώνα με μερικούς φίλους και μόλις συνειδητοποίησα πως θα εμφανιστεί το αυτοκίνητο ασφαλείας είπα πως αν ήμουνα στο pitwall, θα φώναζα και τα δύο μονοθέσια για αλλαγή σε soft ελαστικά. Αυτό δυστυχώς δε συνέβη με τον Charles Leclerc. Δεν ξέρω γιατί δεν τον κάλεσαν, μόλις συνεχίστηκε ο αγώνας ήταν μία άνιση μάχη για τον ίδιο. Δε θα έπρεπε να τιμωρήσουν το Leclerc με αυτόν τον τρόπο».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Αυστρίας.

Ο Fiorio εστίασε, επίσης, στο status του Carlos Sainz εντός της Ferrari.

«Ήταν σημαντικό να τονιστεί πως ο Carlos Sainz δεν είναι νο2 πίσω από τον Leclerc. Είναι ένας εξίσου καλός οδηγός και είναι ικανός να αγωνιστεί και να πετύχει αποτελέσματα σε υψηλό επίπεδο για τη Ferrari. Σίγουρα ο Leclerc είναι δυνατότερος από αυτόν στις κατατακτήριες, αλλά για λίγα δέκατα, όμως στον αγώνα και οι δύο αξίζουν τη θέση που έχουν αυτή τη στιγμή. Ο Sainz άξιζε αυτή τη νίκη, δεν ήταν νο2 πίσω από κανέναν οδηγό, πάντα ήταν ένας οδηγός που διαμόρφωνε τη δική του καριέρα. Παρά τα ατυχήματα που είχε ο Sainz στο ξεκίνημα της σεζόν, τώρα βρίσκονται πολύ κοντά στη βαθμολογία. Όπως και να έχει δεν κατάλαβα γιατί δεν έβαλαν και στο Leclerc τα soft ελαστικά, παρόλο που αυτό θα έφερνε ένα διπλό pit-stop με απώλεια δύο ή τριών δευτερολέπτων, όχι όμως κάτι παραπάνω».

Ο Charles Leclerc βρισκόταν 11 πόντους μπροστά από τον Carlos Sainz μετά το GP Miami. Όμως η εγκατάλειψή του στο Grand Prix Αυστρίας του κόστισε ιδιαίτερα, μιας και η νίκη του Charles Leclerc και ο τερματισμός του μπροστά στον Αγώνα Sprint τον έχουν φέρει 37 βαθμούς πίσω από τον teammate του.

Δείτε τον αγώνα του Silverstone για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles