spot_img

Fittipaldi: «Ο Alonso μπορεί να κατακτήσει τρίτο Πρωτάθλημα στη Formula 1»

Ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1, Emerson Fittipaldi, πιστεύει πως ο Fernando Alonso έχει τις απαιτούμενες ικανότητες να κατακτήσει έναν 3ο Τίτλο στο μέλλον, εάν του το επιτρέψει η απόδοση της Aston Martin.

Ο Fernando Alonso επέστρεψε το 2021 στη Formula 1 με την Alpine, από την οποία θα αποχωρήσει στο τέλος της φετινής σεζόν, εφόσον υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Aston Martin. Ο ίδιος επιβεβαίωσε πως θα αγωνιστεί με τη βρετανική ομάδα για τουλάχιστον δύο χρόνια. Η Aston Martin αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 9η θέση του Πρωταθλήματος κατασκευαστών και αναλώνεται σε μάχες στο midfield. Ωστόσο, οι νέες, αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις που ετοιμάζει η βρετανική ομάδα δίνουν ελπίδες πως σε βάθος χρόνου μπορεί να πρωταγωνιστήσει στη Formula 1.

Με τη μεταγραφή του Alonso στην Aston Martin, επανέρχεται το ερώτημα για το αν μπορεί να κατακτήσει ένα ακόμα Πρωτάθλημα στη Formula 1. Ο πρώην οδηγός αγώνων και δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Emerson Fittipaldi, δεν αμφιβάλλει για τις ικανότητες του Ισπανού, σε δηλώσεις που δημοσίευσε η ισπανική ιστοσελίδα Mundo Deportivo.

«Σίγουρα έχει μία ευκαιρία (για το Πρωτάθλημα). Είναι ο πιο έμπειρος οδηγός, έχει κίνητρο και είναι πολύ ταλαντούχος, το έχει αποδείξει τη φετινή σεζόν. Γνωρίζει τι κάνει, η απόφαση ενός οδηγού να αλλάξει ομάδα είναι προσωπική και περιλαμβάνει περιστάσεις τις οποίες δε γνωρίζουμε. Είναι δύσκολο να κρίνουμε εφόσον είμαστε εκτός αυτής της κατάστασης. Δε γνωρίζω πώς θα είναι η Aston Martin ή πού θα βρίσκεται την επόμενη χρονιά, είναι ένα περίπλοκο ζήτημα για να το σχολιάσω».

Ακούτε την εκπομπή για την F1 Slipstream πριν το GP Βελγίου.

Ο Fittipaldi είναι σίγουρος, επίσης, πως ο Alonso θα σταματήσει την καριέρα του στη Formula 1 μόνο όταν πάψει να έχει κίνητρο για τη νίκη.

«Πάντα λέω πως ο Fernando (Alonso) είναι ένας οδηγός που ξεκινά από τις πίσω θέσεις και τερματίζει μπροστά. Ιστορικά αυτό του αρέσει να κάνει περισσότερο. Την ημέρα που θα πάψει να έχει κίνητρο, θα σταματήσει, όμως οποιοσδήποτε μπαίνει στην πίστα και διαθέτει κίνητρο, γνωρίζει πως μπορεί να κερδίσει και αυτό το έχει».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Το μόνο που απομένει να αποδειχθεί τα επόμενα χρόνια είναι αν η Aston Martin θα καταφέρει να έχει μονοθέσιο που να μπορεί να δώσει τη δυνατότητα στο Fernando Alonso να διεκδικήσει νίκες στη Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles