spot_img

Forghieri: «Ο Enzo θα σεβόταν περισσότερο στον Vettel»

Ο Mauro Forghieri εξέφρασε ενδιαφέρουσες σκέψεις σχετικά με την κακή εικόνα της Ferrari, καθώς και για την σχέση της με τον Sebastian Vettel.

Έχοντας ζήσει πολλά σκαμπανεβάσματα στην ιστορία της Ferrari από πρώτο χέρι, ο Mauro Forghieri ήταν ένας από τους βασικούς κρίκους ανάκαμψης της ιταλικής φίρμας στα μέσα της δεκαετίας του ‘70, δουλεύοντας στο πλάι πολλών θρύλων όπως ο Niki Lauda και ο Gilles Villeneuve.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 19 Αυγούστου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Η ξεχωριστή αυτή φυσιογνωμία, μετά το πέρας ενός ακόμη μέτριου Grand Prix για την αγαπημένη του ομάδα, προέβη σε ενδιαφέρουσες δηλώσεις σχετικά με την προβληματική εικόνα της Ferrari και τη σχέση του με τον Enzo Ferrari κατά την περίοδο επιστροφής στις επιτυχίες. Επίσης, έθιξε τη βαρύτητα του ρόλου του Mattia Binotto, ενώ εξέφρασε και τις απόψεις του γύρω από το τωρινό οδηγικό δίδυμο της ομάδας.

Έχουν υπάρξει και στο παρελθόν τέτοιες δύσκολες περίοδοι και οι πραγματικοί οπαδοί μας το γνωρίζουν καλά. Γνωρίζουν επίσης πως κανείς στο Maranello δεν τα παρατάει, αλλά παραδέχομαι πως αυτό σίγουρα είναι μια πολύ μικρή παρηγοριά. […] Δεν έκανα τίποτα μόνος μου όσο ήμουν δίπλα στον Enzo. Δεν το αντιλαμβάνονται όλοι, αλλά ακόμα και στον χώρο των αγώνων Grand Prix που φαίνεται μια μικρή μερίδα εμπλεκόμενων, η νίκη είναι κατά βάθος ομαδική και μόνο. Τώρα στην ομάδα υπάρχει κυρίως πρόβλημα με την συνεισφορά των ανθρώπων σε αυτήν. Δεν είναι ότι λείπουν χρήματα από το Maranello και, δυστυχώς, τα χρήματα δεν κάνουν πάντα τη διαφορά. Είμαι σίγουρος πως η Ferrari πρέπει να ενισχύσει, και μάλιστα άμεσα, το τεχνικό της επιτελείο. Ο Binotto έχει έναν πολύ καθοριστικό ρόλο στην ομάδα, κι αυτό το γνωρίζω από προσωπική εμπειρία. Το να είσαι επικεφαλής της Ferrari είναι πραγματικά δύσκολο, καθώς η πίεση είναι τεράστια και η ομάδα ποτέ δεν συγχωρεί για τίποτα. Επομένως επιστρέφουμε στο αρχικό σημείο: κανείς δεν κερδίζει μόνος…

Ο Binotto πρέπει να πλαισιωθεί από τους κατάλληλους ανθρώπους. Δεν κάνω λόγο για ριζική αλλαγή διότι αυτό δεν θα βοηθήσει, αλλά λόγο για την εύρεση των κατάλληλων ανθρώπων, οι οποίοι κατέχουν τις ικανότητες που, προφανώς αυτή τη στιγμή, λείπουν καθοριστικά από την ομάδα. Η υπόθεση νίκη για τη Ferrari είναι ξεκάθαρα ζήτημα τιμής, αλλά το μονοθέσιο είναι θεμελιωδώς λάθος, όχι μόνο στην περιοχή του κινητήρα αλλά και σε πολλές άλλες. Ο Charles έχει πάρα πολύ ταλέντο, αλλά δεν έπρεπε η Ferrari να του αναθέσει ένα τόσο σημαντικό έργο από τόσο νωρίς· μιλάμε για ένα παιδί που δεν έχει φτάσει ακόμη τις 50 εμφανίσεις στη F1. Δεν μου αρέσει να λέω μεγάλες κουβέντες για τον Enzo, ακριβώς επειδή τον γνώριζα καλά και γνωρίζω ότι έχει μείνει γνωστός για πράγματα που σίγουρα δεν θα έκανε ποτέ. Οπωσδήποτε θα χειριζόταν την τελευταία χρονιά του Sebastian Vettel στην ομάδα πολύ διαφορετικά. Θα τον αντιμετώπιζε με πολύ περισσότερο σεβασμό.

Στο μεταξύ, η Ferrari έχει καταφέρει να στρέψει την προσοχή προς το μέρος της, αλλά για αρνητικούς λόγους. Δεν έχει κερδίσει ακόμη αυτή τη σεζόν, με τον Charles Leclerc να έχει ανέβει στο βάθρο μόλις δύο φορές σε έξι αγώνες. Από την άλλη, ο Sebastian Vettel έχει τερματίσει στους βαθμούς τέσσερις φορές, με καλύτερο τερματισμό την 6η θέση στο Hungaroring.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η Mercedes βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας κατασκευαστών με 221 βαθμούς, την ώρα που η Ferrari είναι μόλις στην πέμπτη θέση με 61, με το Βέλγιο και το Spa-Francorchamps να αποτελούν τον επόμενο προορισμό του πρωταθλήματος, στο διάστημα μεταξύ 28-30 Αυγούστου.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream”, με την ανάλυση του GP Ισπανίας και όλων των τελευταίων εξελίξεων της Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles