spot_img

Οι ομάδες υπέγραψαν τη Συμφωνία Ομονοίας 2021-2025

Οι δέκα ομάδες της F1 υπέγραψαν την νέα Συμφωνία Ομονοίας για την παραμονή τους στο κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ, όπως γνωστοποιήθηκε σήμερα.

Η εμπορική αυτή συμφωνία διασφαλίζει σταθερότητα στην F1 για τα επόμενα χρόνια, έχοντας ένα αναθεωρημένο σύστημα κατανομής εσόδων από το χρηματικό έπαθλο. Η προηγούμενη συμφωνία είχε γίνει από την τέως ιδιοκτησία, κάτι το οποίο δυσκόλεψε πολύ την Liberty Media.

Η εμπορική Συμφωνία Ομονοίας αποτελεί ένα πολιτικό παιχνίδι σκληρού ροκ, όπου η κάθε ομάδα και ειδικά οι κατασκευαστές επιθυμούν όσους περισσότερους ευνοϊκούς όρους μπορούν να αποκτήσουν. Η υπογραφή τους όμως σε αυτή τη περίοδο του έτους δείχνει ενότητα και ψυχραιμία και η εξέλιξη αυτή μπορεί να εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα ορισμένων ομάδων στο εγγύς μέλλον.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 19 Αυγούστου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Η Liberty είχε γνωστοποιήσει από νωρίς την πρόθεση της να αλλάξει το σύστημα κατανομής εσόδων, με τις ομάδες που τερματίζουν χαμηλότερα στη βαθμολογία να λαμβάνουν περισσότερα χρήματα απ’ ό,τι φέτος ή τα προηγούμενα χρόνια. Επιπλέον, ειδικά μπόνους που έπαιρναν ομάδες όπως η McLaren, η Red Bull και η Williams δεν υφίστανται πλέον. Από την άλλη όμως, η Ferrari ως η ομάδα που συμμετέχει στην F1 από το 1950 θα συνεχίσει να λαμβάνει ένα μεγάλο μέρος του μπόνους που είχε μέχρι την υπάρχουσα συμφωνία.

Τα επιπλέον έσοδα για τις μικρομεσαίες ομάδες, σε συνδυασμό με το Budget Cap που θα εφαρμοστεί από το 2021, τις αλλαγές στις δοκιμές στην αεροδυναμική σήραγγα και το CFD, θα τους δώσει την ευκαιρία να είναι πιο ανταγωνιστικές στο μέλλον.

Ο CEO της Formula 1, Chase Carrey, μίλησε για την νέα Συμφωνία Ομονοίας:

Αυτή η χρονιά είναι άνευ προηγουμένου για τον κόσμο και είμαι περήφανος  που η Formula 1 ενώθηκε τους τελευταίους μήνες και κατάφερε να αγωνίζεται πλέον με ασφαλή τρόπο. Είχαμε πει πως λόγω της Πανδημίας, η Συμφωνία Ομονοίας θα αργήσει να ολοκληρωθεί και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που μέχρι τον Αύγουστο καταφέραμε να έχουμε συμφωνία και από τις 10 ομάδες στο πλάνο για το μακροπρόθεσμο μέλλον του σπορ. Όλοι μας οι οπαδοί θέλουν να δουν πιο κλειστούς αγώνες, μάχες ρόδα με ρόδα και όλες οι ομάδες να μάχονται για το βάθρο. Η νέα Συμφωνία Ομονοίας, σε συνδυασμό με τους κανονισμούς του 2022, θα μπορούν να κάνουν αυτό πραγματικότητα και δημιουργεί ένα περιβάλλον το οποίο είναι οικονομικά πιο δίκαιο, με μειωμένες διαφορές μεταξύ των ομάδων εντός πίστας.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream”, με την ανάλυση του GP Ισπανίας και όλων των τελευταίων εξελίξεων της Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles