spot_img

Formula 1 2022: Οι αναπληρωματικοί οδηγοί των ομάδων

Η έναρξη του Πρωταθλήματος του 2022 στη Formula 1 βρίσκεται προ των πυλών, με την πλειοψηφία των ομάδων να έχει «κλειδώσει», εκτός από το δίδυμο οδηγών της, έναν ή δύο αναπληρωματικούς οδηγούς.

Οι ομάδες της Formula 1 προετοιμάζονται για την έναρξη του Πρωταθλήματος του 2022. Ανάμεσα στις υπόλοιπες ενέργειες που χρειάζεται να κάνουν, απαιτείται η εξασφάλιση τουλάχιστον ενός αναπληρωματικού οδηγού (reserve driver). Οι οδηγοί αυτοί, πολύ σπάνια, καλούνται ν’ αναπληρώσουν οποιοδήποτε κενό μπορεί να προκύψει, όμως έχουν υπάρξει αξιοσημείωτες εμφανίσεις από αυτούς τα τελευταία χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Ο Davidson προειδοποιεί για τις διαθέσεις του Hamilton

Για παράδειγμα, ο Nico Hulkenberg κλήθηκε να οδηγήσει την τελευταία στιγμή για τη Racing Point στο επετειακό GP Μεγάλης Βρετανίας το 2020 και κατάφερε να προκριθεί τρίτος στις κατατακτήριες δοκιμές. Η πιο ευχάριστη έκπληξη προήλθε από τον George Russell, όταν κλήθηκε ν’ αντικαταστήσει τον Lewis Hamilton και να οδηγήσει με μονοθέσιο της Mercedes στο GP Σακχίρ 2020. Ο νεαρός Βρετανός «έκλεψε την παράσταση», όμως ατυχίες τον περιόρισαν στην 9η θέση.

Ποιοι θα είναι, όμως, οι αναπληρωματικοί οδηγοί των ομάδων για το 2022; Το Automotonews παρουσιάζει:

Ένας εκ των νέων κανονισμών της FIA επιβάλλει στις ομάδες τη χρησιμοποίηση οποιουδήποτε άλλου οδηγού εκτός των βασικών της που πληροί τις προϋποθέσεις για Super License, τουλάχιστον δύο φορές σε FP1 αγώνων. Αυτό αναμένεται να δώσει την ευκαιρία σε νεαρούς ταλαντούχους οδηγούς ν’ αποκτήσουν μία πρώτη εμπειρία με μονοθέσιο Formula 1. Είναι πιθανό, λοιπόν, να εμφανιστούν σε περιόδους ελεύθερων δοκιμών ονόματα όπως οι Juri Vips, Liam Lawson, Jehan Daruvala και Theo Pourchaire.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Επιπλέον, η μόνη ομάδα που δεν έχει ανακοινώσει αναπληρωματικούς οδηγούς είναι η McLaren. Η ομάδα με έδρα το Woking εκτιμάται πως μπορεί να «δανειστεί» οδηγούς από τη Mercedes, όπως έκανε και το 2021. Οι οδηγοί αυτοί είναι για φέτος οι Stoffel Vandoorne και Nyck de Vries.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση των χειμερινών δοκιμών της Βαρκελώνης και την ανάλυση της Red Bull RB18.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles