spot_img

Πρωτιά για Ocon στο Μπαχρέιν, στις φλόγες η Williams

O Esteban Ocon ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο πρωινό σκέλος της δεύτερης και άκρως επεισοδιακής ημέρας δοκιμών του Μπαχρέιν, όπου είχαμε τέσσερις κόκκινες σημαίες. 

Η Alpine ξεκίνησε θετικά τη δεύτερη μέρα δοκιμών, έχοντας στην κορυφή τον Esteban Ocon. Η Ferrari συνέχισε στα ψηλά, στη 2η θέση ο Charles Leclerc, στην 3η θέση ο Max Verstappen με Red Bull.

Διαβάστε επίσης: H Mercedes με ακραίο σχεδιασμό sidepod στο Μπαχρέιν

Μόλις άναψε το πράσινο φως στο pit lane, αρκετά μονοθέσια βγήκαν για μία πρώτη επαφή με την πίστα στο ξεκίνημα της δεύτερης ημέρας δοκιμών. Στα πρώτα 10 λεπτά, χρόνο έγραψαν οι Lando Norris (McLaren), George Russell (Mercedes) και Yuki Tsunoda (AlphaTauri). Λίγο αργότερα μπήκαν στην κατάταξη οι Charles Leclerc (Ferrari) και Sebastian Vettel (Aston Martin). Μετά τα πρώτα 26 λεπτά, ο Esteban Ocon σημείωσε τον πρώτο «αξιόλογο» χρόνο, κάνοντας 1:36.472 με τη C3 γόμα ελαστικών. Η Alpine τη δεύτερη μέρα βγήκε στην πίστα με το ειδικό ροζ livery που θα χρησιμοποιήσει στους 2 πρώτους αγώνες.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση των χειμερινών δοκιμών της Βαρκελώνης. 

Με τη συμπλήρωση 50 λεπτών, ο Max Verstappen με Red Bull σημείωσε και αυτός έναν γρήγορο γύρο, σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1:36.914 με C2. Η ολοκλήρωση της πρώτης ώρας των δοκιμών βρήκε τον Esteban Ocon (Alpine) να πέφτει στο 1:35.423 με C3 και τον Charles Leclerc (Ferrari) να πέφτει στο 1:34.366 με την ίδια γόμα. Ο επόμενος αξιόλογος γύρος ήρθε από τον Γάλλο οδηγό της Alpine, ο οποίος με τη C4 έπεσε στο 1:34.276. Ο Max Verstappen, από τη μεριά του, βελτίωσε το δικό του χρόνο, κάνοντας 1:35.874 με C2. Ο Valtteri Bottas (Alfa Romeo) λίγο μετά ήταν ο 4ος οδηγός που έπεσε κάτω από το 1:37, κάνοντας χρόνο 1:36.987 με C2 (4η θέση). Μετά τη συμπλήρωση 31 λεπτών στη 2η ώρα, όλες οι ομάδες είχαν συμπληρώσει ένα χρονομετρημένο γύρο.

Μετά τα 40 λεπτά στη δεύτερη ώρα, η κόκκινη σημαία εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη δεύτερη μέρα δοκιμών. Ο λόγος ήταν η Williams του Nicholas Latifi, με τα φρένα της FW44 να έχουν πάρει φωτιά. Έως τότε, στο κομμάτι των γύρων, η Aston Martin του Sebastian Vettel είχε συμπληρώσει 35, ο Max Verstappen με Red Bull 26 και ο Esteban Ocon με Alpine 24. Η διαδικασία συνεχίστηκε περίπου 35 λεπτά αργότερα, με την πλειοψηφία των μονοθεσίων να βγαίνει, έστω και προσωρινά, στην πίστα. 

Ο πρώτος αξιοσημείωτος χρόνος για τη Haas ήρθε, με τον Mick Schumacher να γυρίζει στο 1:37.846 με τη C2. Λίγο μετά, ήρθε η σειρά του Sebastian Vettel να κατέβει στο 1:36.020 με τη C3. Ο Γερμανός εξακολουθούσε να έχει τα περισσότερα χιλιόμετρα, με 42 γύρους συμπληρωμένους, ενώ πίσω του ήταν οι Verstappen (Red Bull) με 32 και Ocon (Alpine) με 31.

Ο πρώτος αξιόλογος χρόνος στην τελευταία ώρα του πρωινού σκέλους των δοκιμών ήρθε από τον Yuki Tsunoda. Ο Ιάπωνας οδηγός γύρισε με την AlphaTauri στο 1:36.802 με τη C3. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Sebastian Vettel είχε μία έξοδο στη στροφή 7, όμως η διαδικασία δε διακόπηκε. Ο Lando Norris (McLaren) έκανε χρόνο 1:36.354 με τη C2 και ανέβηκε στην 5η θέση. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιοσημείωτη βελτίωση, με την κόκκινη σημαία να εμφανίζεται και πάλι στα τελευταία 15 λεπτά, για άγνωστο λόγο. Εν τέλει, το race control έκανε δοκιμές για διάφορα σενάρια. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Αποτελέσματα Day 3 – Πρωινό Σκέλος

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles