spot_img

Formula 1: Ανανέωσε η Imola μέχρι το 2025

Οι διοργανωτές του GP Εμίλια-Ρομάνια υπέγραψαν νέο συμβόλαιο, το οποίο διατηρεί την Imola στο πρόγραμμα της Formula 1 τουλάχιστον μέχρι το 2025.

Η πίστα της Imola έχει μεγάλη ιστορία στη Formula 1. Η πρώτη της εμφάνιση στο άθλημα χρονολογείται πίσω στο 1980, όταν είχε αντικαταστήσει την πίστα της Monza στο GP Ιταλίας εκείνη τη σεζόν. Από την επόμενη χρονιά παρέμεινε στο καλεντάρι με την ονομασία GP Σαν Μαρίνο, έως το 2006. Έπειτα, επέστρεψε το 2020, όταν μπήκε στο ανανεωμένο, λόγω της πανδημίας, πρόγραμμα της Formula 1 ως GP Εμίλια-Ρομάνια.

Διαβάστε επίσης: Formula 1 – Το πρόγραμμα δοκιμών του Μπαχρέιν

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Formula 1, Stefano Domenicali, δήλωσε τα παρακάτω για την ανανέωση της παρουσίας της πίστας της Imola στη Formula 1:

Η πίστα είναι εμβληματική και αποτελεί μέρος της ιστορίας του αθλήματος και έχουν κάνει εκπληκτική δουλειά στη διοργάνωση δύο αγώνων κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Αποτελεί μία στιγμή υπερηφάνειας για τους Ιταλούς φιλάθλους μας το να διοργανώνουμε δύο αγώνες και γι’ αυτούς που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο το να βλέπουν αυτήν τη φανταστική πίστα στο πρόγραμμα αγώνων στο μέλλον. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους εμπλέκονται στη διοργάνωση του αγώνα και τη δουλειά της περιοχής της Εμίλια-Ρομάνια. Ειδικότερα, θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Μηχανοκίνητης Λέσχης της Ιταλίας, Angelo Sticchi Damiani, τον Πρόεδρο της Emilia-Romagna, Stefano Bonaccini, τον Υπουργείο Οικονομικών, το Υπουργείο Εξωτερικών και την πόλη της Imola. Ανυπομονούμε να βρεθούμε όλοι πίσω στην Imola τον Απρίλιο για να προσφέρουμε θέαμα στους φιλάθλους μας.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση των χειμερινών δοκιμών της Βαρκελώνης και την ανάλυση της Red Bull RB18.

Η ανανέωση της πίστας της Imola αυξάνει τη μακροχρόνια παραμονή των ευρωπαϊκών πιστών στο πρόγραμμα αγώνων της Formula 1. Η αυξημένη εισαγωγή αγώνων εκτός Ευρώπης έχει μειώσει το ποσοστό ευρωπαϊκών αγώνων περίπου στο 50% (10/22, 11/22 αν συμπεριληφθεί και το GP Αζερμπαϊτζάν). Ο πρώτος αγώνας της σεζόν, το GP Μπαχρέιν, διεξάγεται το τριήμερο 18-20 Μαρτίου. Το GP Εμίλια-Ρομάνια είναι ο πρώτος αγώνας στην Ευρώπη και διεξάγεται το τριήμερο 22-24 Απριλίου.  

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles