spot_img

Η Haas βρήκε οδηγό για τις δοκιμές του Μπαχρέιν

Ο ιδιοκτήτης της αμερικάνικης ομάδας, Gene Haas, επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του Pietro Fittipaldi στις δοκιμές του Μπαχρέιν (10-12 Μαρτίου), ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο ενός πιο έμπειρου οδηγού στη διάρκεια της σεζόν.

Η Haas δεν είχε άλλη επιλογή από το να «σπάσει» τους δεσμούς της με τους Ρώσους, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στην Ουκρανία. Η αμερικανική ομάδα διέκοψε τη συνεργασία της με την Uralkali, ενώ αποδέσμευσε και τον Nikita Mazepin, η παρουσία του οποίου συνδεόταν άμεσα με τη ρώσικη εταιρία. Για το κενό του νεαρού οδηγού δεν έχει παρθεί κάποια απόφαση για το ποιος θα το καλύψει. Ωστόσο, υπάρχει ήδη ενημέρωση για τον οδηγό που θα συμμετάσχει στο δεύτερο τεστ δοκιμών της Formula 1 στο Μπαχρέιν το τριήμερο 10-12 Μαρτίου. Αυτός δεν είναι άλλος από τον δοκιμαστή της Haas, Pietro Fittipaldi.

Διαβάστε επίσης: F1 2022 – Οι πέντε πιο σημαντικές αλλαγές στα μονοθέσια

Ο νεαρός Βραζιλιάνος, ο οποίος είναι εγγονός του Παγκόσμιου Πρωταθλητή, Emerson Fittipaldi, έχει συμμετάσχει σε 2 αγώνες το 2020, όταν αντικατέστησε τον Romain Grosjean μετά το φρικιαστικό του ατύχημα στο GP Μπαχρέιν εκείνης της σεζόν. Ο Gene Haas έκανε δηλώσεις στο Associated Press (αμερικάνικο πρακτορείο ειδήσεων), όπου και αναφέρθηκε στον αντικαταστάτη του Mazepin. Ξεκαθάρισε, πάντως, πως αν κι έχουν πάρει απόφαση για τις δοκιμές, ακόμα δεν είναι οριστικό το ποιος θα είναι teammate του Mick Schumacher στη σεζόν:

Είμαστε στη διαδικασία όπου εξετάζουμε αρκετούς υποψήφιους, θα δούμε ποιος είναι διαθέσιμος και τι έχουμε ν’ αντιμετωπίσουμε, όμως θα έχουμε κάποιον (οδηγό) μέχρι την Τετάρτη. Ο Pietro (Fittipaldi) σίγουρα θα είναι σε αυτό (το τεστ δοκιμών), γι’ αυτό το λόγο βρίσκεται στην ομάδα, είναι ο δοκιμαστής οδηγός.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση των χειμερινών δοκιμών της Βαρκελώνης και την ανάλυση της Red Bull RB18.

Ο Gene Haas ανέλυσε περαιτέρω το σκεπτικό της απόφασης που έλαβαν για διακοπή της συνεργασίας με Uralkali και Mazepin:

Υπήρχε πολύ έντονη κριτική για την εισβολή στην Ουκρανία και απλά έφτασε να είναι μία κατάσταση εναντίον μας. Δεν μπορούμε ν’ ασχοληθούμε με όλο αυτό, οι άλλοι χορηγοί μας επίσης δεν μπορούν να το αντιμετωπίσουν. Η Haas ήταν πάντα, ο κύριος και βασικός χορηγός μας. Δεν γνωρίζω γιατί ο κόσμος είπε πως είχε μετατραπεί σε ρώσικη ομάδα. Η Haas Automation βρισκόταν πάντα πάνω στο μονοθέσιο. Είμαστε πολύ καλά, φυσικά κι επιθυμούμε περισσότερα χρήματα, όμως είμαστε εντάξει. Αυτό που συνέβη απλά μας έδωσε ένα μεγαλύτερο αρνητικό νούμερο.

Ένας εκ των βασικών υποψηφίων για τη θέση της Haas είναι ο πρώην οδηγός της Alfa Romeo, Antonio Giovinazzi, που αυτή τη στιγμή οδηγεί στο Πρωτάθλημα της Formula E. Ο Ιταλός αποτελεί μέλος της ακαδημίας οδηγών της Ferrari, και είναι ένας εκ των αναπληρωματικών οδηγών. Η απόκτηση του, βέβαια, εξαρτάται από το αν υπάρχει δυνατότητα ν’ απεμπλακεί από το ρόλο του στη Formula E. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Αντιθέτως, δε φαίνεται πως συγκεντρώνουν πιθανότητες κάποια ονόματα πρώην οδηγών της Haas, όπως ο Romain Grosjean και ο Kevin Magnussen. Έχουν ακουστεί, επιπλέον, έχουν ακουστεί τα ονόματα του περσινού Πρωταθλητή της Formula 2, Oscar Piastri, αλλά και του νεαρού Jehan Daruvala.      

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles