spot_img

Formula 1: Επιστρέφει σύντομα η Νότια Αφρική

Η πίστα Kyalami στη Νότια Αφρική αναμένεται να επιστρέψει στο καλεντάρι της Formula 1 τα επόμενα χρόνια, κάνοντας το σπορ κυριολεκτικά παγκόσμιο.

Από την εποχή που ανέλαβε η Liberty Media τη Formula 1, έχουν επιστρέψει ιστορικές πίστες της Ευρώπης στο πρόγραμμα όπως το Zandvoort (GP Ολλανδίας) και η Imola (GP Εμίλια-Ρομάνια). Παράλληλα μεγάλωσε και το πλήθος αγώνων στη Μέση Ανατολή, με την παρουσία των GP Κατάρ και Σαουδικής Αραβίας. Επιπλέον, τη φετινή χρονιά θα διεξαχθεί ο πρώτος αγώνας στο Miami, ενώ για το 2023 υπάρχει ήδη συμφωνία για αγώνα στο Las Vegas, κάτι που σημαίνει πως οι αγώνες στις ΗΠΑ αυξάνονται σε τρεις.

Επόμενος στόχος της Liberty Media αποτελεί η επιστροφή της Formula 1 στην αφρικανική ήπειρο και, πιο συγκεκριμένα, στην πίστα Kyalami της Νότιας Αφρικής. Αυτό που προηγείται ωστόσο είναι να γίνει αναβάθμιση της πίστας ώστε να πάρει τη σχετική άδεια τάξης 1 (Grade 1) από την FIA, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί, το νωρίτερο, ενόψει της σεζόν του 2024. Ο τελευταίος αγώνα Formula 1 που διεξήχθη στη Νότια Αφρική χρονολογείται το 1993.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Αυστραλίας.

Ο Stefano Domenicali (Διευθύνων Σύμβουλος της Formula 1) μίλησε στο Sky Sports F1 τον Μάρτιο για την προοπτική επιστροφής του αθλήματος στη Νότια Αφρική:

Εκτός από την Αμερική, ή την Κίνα, νομίζω πως υπάρχει πιθανότητα να βρεθούμε και στην Αφρική σύντομα. Υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον εκεί. Σίγουρα αποτελεί μία ακόμα περιοχή που, μέχρι τώρα, λείπει από τη γεωγραφία του προγράμματος αγώνων μας.

Την επιθυμία για επιστροφή της Formula 1 στην αφρικανική ήπειρο έχει εκφράσει και ο επτά-φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Lewis Hamilton, ενόψει της ανακοίνωσης του αγώνα στο Las Vegas:

Ο αγώνας που πραγματικά περιμένω είναι αυτός της Νότιας Αφρικής. Αυτό θέλω να ακούσω να ανακοινώνεται στη συνέχεια. Βρισκόμαστε, πάνω-κάτω, σε όλες τις υπόλοιπες ηπείρους, επομένως γιατί όχι; Νομίζω πως είναι σημαντικό για το άθλημα να πάμε εκεί. Εάν βρισκόμαστε σε κάθε ήπειρο, γιατί όχι;

Οι σκέψεις της Formula 1 για επιστροφή στη Νότια Αφρική συνδέεται με την πρόθεση της Liberty Media να επεκτείνει το πρόγραμμα αγώνων τα επόμενα χρόνια.

Δείτε το GP Κίνας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles