spot_img

Πολύ σημαντική η Imola για τη Red Bull

Το GP Εμίλια-Ρομάνια που θα διεξαχθεί στην πίστα της Imola είναι πολύ σημαντικό για τις όποιες ελπίδες θέλει να έχει η Red Bull Racing στη διεκδίκηση του Πρωταθλήματος οδηγών.

Η Red Bull Racing, μετά τους πρώτους τρεις αγώνες, δείχνει την ικανότητα να διεκδικήσει νίκες, όμως «πληγώνεται» από την έλλειψη αξιοπιστίας. Από τα μηχανικά προβλήματα ο Max Verstappen έχει χάσει έδαφος στο Πρωτάθλημα οδηγών, με την κορυφή να βρίσκεται 46 πόντους μακριά από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2021. Παρόλο που η σεζόν έχει πολύ δρόμο μπροστά της και απομένουν άλλοι 20 αγώνες για τη λήξη της, υπάρχει η εντύπωση πως τα περιθώρια της Red Bull Racing για διεκδίκηση του Τίτλου στους οδηγούς έχουν στενέψει.

Ο Ολλανδός οδηγός αγώνων, Tom Coronel, μίλησε στην ιστοσελίδα motorsport.com και, αρχικά, περιέγραψε το πώς μπορεί να νιώθει ο Max Verstappen με τις εγκαταλείψεις:

Ειδικότερα από τη στιγμή που αγωνίστηκε για τον Τίτλο την περσινή χρονιά και τώρα έχουν (Red Bull Racing) εκ νέου την ταχύτητα για να αγωνίζονται διαρκώς για την παρουσία στο βάθρο. Νομίζω πως αυτό είναι πολύ θετικό, απλά δείτε τη Mercedes. Με τη νίκη και (πριν εγκαταλείψει) τις δύο δεύτερες θέσεις, (ο Verstappen) έδειξε πως είχε την ταχύτητα και αυτό είναι που παίζει ρόλο. Σίγουρα, όμως, αυτό σημαίνει επίσης πως εάν δίνεις αυτό το πλήθος πόντων δύο φορές, τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Αυστραλίας.

Ο Coronel αναφέρθηκε στη συνέχεια στις πιθανότητες του Verstappen να διεκδικήσει το Πρωτάθλημα:

Με τον Verstappen, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ποτέ δεν χάνεται εντελώς. Πέρυσι, επίσης, έκανε κάτι που φαινόταν αδύνατο. Αν επρόκειτο για άλλους οδηγούς, πιθανότατα να έλεγα πως η ευκαιρία είναι ήδη χαμένη, όμως λόγω της επιθετικής οδήγησης του Verstappen, δεν μπορώ να το πω ακόμα. Δεν υπάρχει στο «λεξικό» του η πιθανότητα να τα παρατήσει.

Photo: Redbullcontentpool.com

Τέλος, ο Tom Coronel έκανε λόγο για τη σημασία των αναβαθμίσεων που θα φέρει η Red Bull στο GP Εμίλια-Ρομάνια:

Πίστευα πως η Red Bull θα έκανε ήδη κάτι για το βάρος στο GP Αυστραλίας, όμως η Imola είναι εκεί που οι περισσότερες αναβαθμίσεις θα έρθουν. Συνεπώς, η ερώτηση που κάνουμε είναι αν θα αποδώσουν οι αναβαθμίσεις.

Η Red Bull Racing και ο Max Verstappen έχουν χάσει ήδη αρκετό έδαφος στη μάχη του Πρωταθλήματος. Η ανάγκη για αντεπίθεση από το GP Εμίλια-Ρομάνια είναι μεγάλη για την αυστριακή ομάδα και τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2021.

Δείτε το GP Κίνας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles