spot_img

Formula 1, Ισπανία: Το πρόγραμμα του αγωνιστικού τριημέρου

Η Formula 1 επιστρέφει στην Ευρώπη με τον έκτο αγώνα του 2022 να διεξάγεται στην Ισπανία, μετά από ένα σύντομο πέρασμα από τις ΗΠΑ και το GP Μαϊάμι.

Το Πρωτάθλημα της Formula 1 συνεχίζεται το ερχόμενο τριήμερο με έναν από τους πλέον παραδοσιακούς αγώνες, το GP Ισπανίας στο Circuit de Barcelona-Catalunya. Πρόκειται για μία πίστα «βαρόμετρο» για τη συνέχεια της σεζόν, με τις ομάδες να τη γνωρίζουν πολύ καλά, καθώς εδώ και πολλά χρόνια την επισκέπτονται και στις χειμερινές δοκιμές. Παράλληλα, το χρονικό πλαίσιο διεξαγωγής του αγώνα είναι κατάλληλο για να φέρει η πλειοψηφία των ομάδων τις πρώτες σημαντικές αναβαθμίσεις για τη χρονιά, με τους μηχανικούς να δίνουν το δικό τους αγώνα στην εξέλιξη των μονοθεσίων.

Το πρώτο GP Ισπανίας στη Formula 1 χρονολογείται στο μακρινό 1951 και την πίστα Pedralbes. Μετά από μία δεύτερη παρουσία του τρία χρόνια αργότερα, η επιστροφή του θεσμού στο καλεντάρι πραγματοποιήθηκε το 1968 στην πίστα της Jarama, στην οποία διεξάγονταν αγώνες μέχρι το 1981, ορισμένους από αυτούς στην πίστα Montjuic. Ακολούθησε απουσία τεσσάρων χρόνων και το 1986 διεξήχθη ο πρώτος αγώνας στην πίστα της Jerez, το οποίο διαδέχθηκε από το 1991 μέχρι σήμερα η πίστα της Βαρκελώνης.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μαϊάμι.

Στους 31 αγώνες στο Circuit de Barcelona-Catalunya, η Ferrari έχει σημειώσει 8 νίκες, η τελευταία, όμως, συνέβη το 2013 με το Fernando Alonso. Η Mercedes κέρδισε τους επτά από τους οκτώ αγώνες της υβριδικής εποχής, εκτός από το 2016, όταν ο Max Verstappen νίκησε τον πρώτο του αγώνα με τη Red Bull Racing. Η αυστριακή ομάδα έχει συνολικά τρεις νίκες στην πίστα, η McLaren τέσσερις και η Williams έξι. Σε ό,τι αφορά τους οδηγούς, οι Michael Schumacher και Lewis Hamilton έχουν κερδίσει έξι φορές, με το Mika Hakkinen να έπεται με τρεις  νίκες και τους Fernando Alonso, Kimi Raikkonen και Nigel Mansell να έχουν δύο.

Μπορείτε πλέον να ακούτε την εκπομπή Slipstream στο Spotify. Πατήστε εδώ και κάντε follow την εκπομπή μας για τη Formula 1.

Το GP Ισπανίας θα μεταδοθεί από τη δημόσια τηλεόραση (ΕΡΤ Sports και ΕΡΤ 2), αλλά και τη συνδρομητική της Cosmote TV (Cosmote Sports 5).

Πρόγραμμα F1 – GP Ισπανίας

Παρασκευή 20 Μαΐου 

15:00-16:00 | 1η περίοδος ελεύθερων δοκιμών (FP1)

18:00-19:00 | 2η περίοδος ελεύθερων δοκιμών (FP2)

Σάββατο 21 Μαΐου

14:00-15:00 | 3η περίοδος ελεύθερων δοκιμών (FP3)

17:00-18:00 | Κατατακτήριες δοκιμές (Qualifying)

Κυριακή 22 Μαΐου

16:00-18:00 | Αγώνας (Race)

Δείτε το GP Imola για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles