spot_img

H Formula 1 δεν αντικαθιστά τη Ρωσία, στους 22 οι αγώνες φέτος

Η Formula 1 αποφάσισε να μην αντικαταστήσει το GP Ρωσίας, που επρόκειτο να διεξαχθεί στις 25 Σεπτεμβρίου, κάτι που σημαίνει πως η σεζόν θα περιλαμβάνει 22 αγώνες.

Το Πρωτάθλημα της Formula 1 για τη φετινή χρονιά ήταν προγραμματισμένο, αρχικά, να έχει 23 αγώνες. Οι εξελίξεις, όμως, ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία οδήγησαν στην ακύρωση του αγώνα στην τελευταία, ο οποίος είχε ημερομηνία διεξαγωγής την 25η Σεπτεμβρίου. Η αρχική σκέψη έκανε λόγο για αντικατάστασή του με κάποιον άλλο αγώνα, με το Κατάρ να φημολογείται αρχικά πως θα κάλυπτε το κενό. Ωστόσο, η χώρα από τη Μέση Ανατολή έχει στρέψει αποκλειστικά την προσοχή της στη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο το Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους. Κατά συνέπεια, έχει αποφασίσει να μη διοργανώσει αγώνα Formula 1 το 2022.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μαϊάμι.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών της φετινής σεζόν, η Formula 1 αναζητούσε πιθανές επιλογές για κάλυψη του GP Ρωσίας στο πρόγραμμα αγώνων. Εξετάστηκε, μεταξύ άλλων, η διεξαγωγή δεύτερου αγώνα στη Σιγκαπούρη, μία εβδομάδα πριν τον ήδη προγραμματισμένο (2 Οκτωβρίου). Παράλληλα, προσφέρθηκαν και πίστες από την Ευρώπη για το σκοπό αυτό, όπως το Hockenheim στη Γερμανία. Η διεξαγωγή αγώνα στην Ευρώπη αποδείχτηκε, εν τέλει, αδύνατο να επιτευχθεί, καθώς είναι πολύ δύσκολο να μετακινηθούν οι ομάδες μέσα σε λίγες ημέρες από την ευρωπαϊκή ήπειρο στη νοτιοανατολική Ασία.

Το οικονομικό σκέλος ήταν ο καθοριστικός παράγοντας που δεν προέκυψε οποιαδήποτε οριστική συμφωνία. Η ραγδαία αύξηση του κόστους μεταφορών είχε ως συνέπεια να αλλάξουν οι οικονομικές απαιτήσεις της Formula 1 από οποιαδήποτε πίστα, με σκοπό να είναι συμφέρουσα για τις ομάδες η διεξαγωγή οποιουδήποτε αγώνα. Κατά συνέπεια, το πρόγραμμα αγώνων για τη φετινή χρονιά θα περιλαμβάνει 22 αγώνες. Οι ομάδες δεν αντιμετωπίζουν αρνητικά τη νέα αυτή εξέλιξη, εφόσον καταβάλουν προσπάθειες να έχουν περιορισμένα έξοδα, ώστε να μην ξεπεράσουν το budget cap που έχει οριστεί από τους κανονισμούς.

Μπορείτε πλέον να ακούτε την εκπομπή Slipstream στο Spotify. Πατήστε εδώ και κάντε follow την εκπομπή μας για τη Formula 1.

Δείτε το GP Monza για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles