spot_img

Formula 1: Πώς προετοιμάζονται οι ομάδες για τη νέα σεζόν;

Η ανεπίσημη έναρξη της σεζόν του 2022 στη Formula 1 απέχει λίγες εβδομάδες και οι ομάδες μοιράζονται με τους υποστηρικτές τους τις πρώτες τους ενέργειες μέσω των social media.

Η επίσημη έναρξη της σεζόν του 2022 στη Formula 1 θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 18-20 Μαρτίου, με το GP Μπαχρέιν. Νωρίτερα θα πραγματοποιηθούν και δοκιμές, με την πρώτη περίοδο να λαμβάνει χώρα στην πίστα της Βαρκελώνης, στις 23-25 Φεβρουαρίου. Από τις 4 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσουν και οι επίσημες παρουσιάσεις των μονοθεσίων, με τη Haas να είναι αυτή που θα κάνει την αρχή.

Διαβάστε επίσης: Formula 1 2022 – Οι βασικές αλλαγές στους κανονισμούς

Παρακάτω παρουσιάζονται συνοπτικά οι πρώτες ενέργειες (και δημοσιεύσεις) που έχει κάνει  η κάθε ομάδα στην προετοιμασία της για τη νέα εποχή της Formula 1.

Mercedes: Στη Mercedes δημοσίευσαν τις πρώτες φωτογραφίες του νέου της οδηγού, George Russell, με τη γερμανική ομάδα. Τις τελευταίες ημέρες του 2021, πραγματοποιήθηκε και το fire up του κινητήρα της Mercedes. Εικάζεται πως η ομάδα με έδρα το Brackley θα επιστρέψει στο παραδοσιακό ασημί χρώμα, με το νέο μονοθέσιο (W13) ν’ αποκαλύπτεται στο κοινό στις 18 Φεβρουαρίου.

Ακούστε την πρώτη εκπομπή “Slipstream” του 2022.

Red Bull: Η αυστριακή ομάδα σίγουρα εργάζεται σκληρά για την προετοιμασία του νέου της μονοθεσίου. Ωστόσο, βρήκε χρόνο να γιορτάσει στα γραφεία της τα 32α γενέθλια του οδηγού της, Sergio Pérez. Στο βίντεο που ανήρτησε η Red Bull στα social media, παρόντες ήταν ο teammate και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Max Verstappen, καθώς και ο επικεφαλής της ομάδας, Christian Horner. Σε ό,τι αφορά το νέο μονοθέσιο της Red Bull (RB18), η παρουσίασή του θα γίνει διαδικτυακά στις 9 Φεβρουαρίου.

Ferrari: Οι προσδοκίες στην ιστορική ιταλική ομάδα ανεβαίνουν για το 2022. Οι οδηγοί της, Charles Leclerc και Carlos Sainz, ήδη βρέθηκαν στην πίστα, και πιο συγκεκριμένα αυτή της Ferrari στο Fiorano, με το μονοθέσιο του 2018 (SF71-H). Το μονοθέσιο της ομάδας με έδρα το Maranello (F1-75) θα παρουσιαστεί στις 17 Φεβρουαρίου.

McLaren: Στη McLaren υπήρξε ενθουσιασμός με το fire up του νέου μονοθεσίου, της MCL36, στο βίντεο που δημοσίευσε η ομάδα στα social media στις 26 Ιανουαρίου. Η επίσημη παρουσίαση του νέου μονοθεσίου θα διεξαχθεί στις 11 Φεβρουαρίου.

Αξιολογούμε τους οδηγούς της Formula 1 για το 2021.

Alpine: Στη γαλλική ομάδα, η προετοιμασία για αγώνες ταχύτητας γίνεται με… αγώνες ταχύτητας. Η Alpine στα μέσα του Ιανουαρίου πόσταρε στα social media της βίντεο με τους οδηγούς της, Fernando Alonso και Esteban Ocon, αλλά και τον δοκιμαστή της, Daniil Kvyat, να συναγωνίζονται στα kart. Η ομάδα με έδρα το Enstone θα παρουσιάσει το νέο της μονοθέσιο μία ημέρα πριν την έναρξη του πρώτου τεστ δοκιμών, στις 22 Φεβρουαρίου.

AlphaTauri: Η AlphaTauri ακολούθησε το «μοντέλο» της άλλης ιταλικής ομάδας (Ferrari) κι έκανε δοκιμές στην πίστα της Imola. Οι οδηγοί της, Pierre Gasly και Yuki Tsunoda, έγραψαν τα πρώτα τους χιλιόμετρα για το 2022 με το μονοθέσιο του 2020 (ΑΤ01). Το νέο «όπλο» των οδηγών για το 2022, η AT03, θα παρουσιαστεί στις 14 Φεβρουαρίου.

Aston Martin: Ο 4-φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Sebastian Vettel, επισκέφτηκε τη βάση της ομάδας στη Μεγάλη Βρετανία. Αντίστοιχο video υπάρχει στα social media από τις 31 Ιανουαρίου. Η Aston Martin θα πραγματοποιήσει την παρουσίαση του νέου της μονοθεσίου (AMR22) στις 10 Φεβρουαρίου.

Alfa Romeo: Πρόκειται για τη μοναδική ομάδα που άλλαξε ολοκληρωτικά το δίδυμο οδηγών της για το 2022. Στην ελβετική ομάδα θ’ αγωνίζεται ο έμπειρος Valtteri Bottas και ο Κινέζος rookie Guanyu Zhou. Η Alfa Romeo δημοσίευσε τις πρώτες φωτογραφίες των δύο νέων οδηγών της στο καινούριο τους περιβάλλον. Το μονοθέσιο που θα χρησιμοποιήσουν στην ερχόμενη σεζόν (C42) θ’ αποκαλυφθεί επίσημα μετά το πρώτο τεστ δοκιμών της Βαρκελώνης και, πιο συγκεκριμένα, στις 27 Φεβρουαρίου.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Williams: Ο Καναδός οδηγός Nicholas Latifi και η νέα «άφιξη», Alexander Albon, βρίσκονται ήδη στη βάση της ομάδας στο Grove και προετοιμάζονται σκληρά για το 2022 στον προσομοιωτή. Η ιστορική ομάδα, πάντως, είναι η μοναδική που δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τις λεπτομέρειες για την παρουσίαση του νέου μονοθεσίου της.

Haas: Μπορεί να μην υπάρχουν ιδιαίτερες δημοσιεύσεις σχετικά με τη Haas, όμως ο οδηγός της, Nikita Mazepin, «τράβηξε» τα βλέμματα πάνω του. Ο Ρώσος δημοσίευσε μία φωτογραφία του με τον παγκοσμίου φήμης ποδοσφαιριστή, Cristiano Ronaldo, όσο βρισκόταν στο γυμναστήριο. Η αμερικανική ομάδα ήταν η τελευταία που έκανε την ανακοίνωση του νέου της μονοθεσίου. Ωστόσο, είναι η πρώτη που έκανε την παρουσίαση του μονοθεσίου της, με ψηφιακές φωτογραφίες, στις 4 Φεβρουαρίου. Έγινε απλά αποκάλυψη του νέου livery της ομάδας και όχι του πραγματικού μονοθεσίου.

Δείτε το GP Μπαχρέιν για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles