spot_img

Brundle: «Πιο επιθετικός ο Verstappen στον Hamilton σε σχέση με τον Leclerc»

Ο σχολιαστής του Sky Sports και πρώην οδηγός της Formula 1, Martin Brundle, δήλωσε πως ο Max Verstappen είχε λιγότερο επιθετική προσέγγιση στη μάχη του με τον Charles Leclerc, συγκριτικά με αυτή που εμφάνισε το 2021, όταν βρισκόταν ρόδα με ρόδα με τον Lewis Hamilton.

Το GP Μπαχρέιν εξελίχθηκε πολύ καλά για τη Ferrari, η οποία συγκέντρωσε το μέγιστο των πόντων, εκμεταλλευόμενη τα προβλήματα αξιοπιστίας της Red Bull Racing. Ο Charles Leclerc οδήγησε με μεγάλη αυτοπεποίθηση και δεν έχασε την ψυχραιμία του στη μάχη με τον Max Verstappen. Ο Μονεγάσκος απαντούσε στα προσπεράσματα του Ολλανδού λίγα μέτρα μετά την πρώτη στροφή, πριν απομακρυνθεί για τα καλά κι εξασφαλίσει την 3η νίκη στην καριέρα του στη Formula 1.

Διαβάστε επίσης: Αμφίβολη η επιστροφή του Vettel στη Σαουδική Αραβία

Όλοι όσοι παρακολουθούσαν το GP Μπαχρέιν, απόλαυσαν τη μάχη ανάμεσα στον Leclerc και τον Verstappen. Ανάμεσά τους και ο σχολιαστής του Sky Sports, Martin Brundle. Ο πρώην οδηγός έγραψε, μεταξύ άλλων, στη στήλη του στη βρετανική ιστοσελίδα:

Έφυγα για το αεροδρόμιο (από την πίστα) κάτι παραπάνω από ανακουφισμένος διότι είδαμε μάχες στην πίστα. Απόλαυσα σε μεγάλο βαθμό τον αγώνα και όλα όσα υπόσχεται για τις σεζόν που έρχονται, τα μονοθέσια φαίνονται τέλεια τόσο στάσιμα, όσο κι εντός πίστας, πέρα από το γεγονός πως είναι ελαφρώς πιο δυσκίνητα στις αργές στροφές.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μπαχρέιν.

Ο Brundle σχολίασε την προσέγγιση των δύο διεκδικητών της νίκης στο GP Μπαχρέιν:

Ήταν πολύ ενδιαφέρον να τους παρατηρώ να μάχονται μεταξύ τους. Ο Max (Verstappen) έκανε βουτιά από την εσωτερική στη στροφή 1. Εκμεταλλευόταν το slipstream, είχε το DRS ανοιχτό και την υπεροχή στην τελική ταχύτητα που ήταν ξεκάθαρη στην ευθεία εκκίνησης τερματισμού, σε συνδυασμό με αργό φρενάρισμα. Ο Charles (Leclerc) «ζύγιζε» την κατάσταση συνεχώς βλέποντας τους καθρέφτες του, αποδεχόταν το αναπόφευκτο κι έπειτα εξασφάλιζε το να ήταν το δεύτερο μονοθέσιο στο σημείο εντοπισμού του DRS. Αυτό σημαίνει πως μπορούσε ν’ ανοίξει την πίσω αεροτομή του μέχρι τη στροφή 4 και ν’ ανακτήσει την πρωτοπορία.

Μην χάσετε απόψε το GP Imola για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G. Στηρίξτε την προσπάθεια της ομάδας του Automotonews! Μπορείτε να βρείτε το link εδώ.

Τέλος, ο Martin Brundle έκανε κι ένα σύντομο σχόλιο για την επιθετικότητα του Max Verstappen:

Η άμυνα του Verstappen ήταν σταθερή, αλλά πολύ δίκαια και με σαφέστατα λιγότερη επιθετικότητα από αυτή που έκανε απέναντι στον Hamilton την περσινή σεζόν. Πράγματι, ήταν ο Leclerc αυτός που πήρε την εσωτερική στη στροφή 4 σε μία περίπτωση. Θα είναι πολύ συναρπαστικό να δούμε πώς θα εξελιχθεί αυτή η μάχη όσο το Πρωτάθλημα θα συνεχίζεται.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο επόμενος αγώνας της Formula 1 έρχεται κατευθείαν, με το GP Σαουδικής Αραβίας να διεξάγεται το τριήμερο 25-27 Μαρτίου.

Δείτε το GP Μπαχρέιν για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles