spot_img

Formula G, Βέλγιο: Το βροχερό Spa δεν συγχώρεσε τα λάθη

Ο πέμπτος αγώνας του eSports πρωταθλήματος Formula G διεξήχθη στο Βέλγιο και το θρυλικό Spa-Francorchamps, με τη δράση να είναι ασταμάτητη, όπως και τα safety cars.

Δίχως ανάσα για 44 γύρους παρακολουθήσαμε μια εντυπωσιακή παράσταση στο Βέλγιο που θα μείνει σίγουρα χαραγμένη στη μνήμη μας. Οι οδηγοί του Formula G προσέφεραν άπλετο θέαμα και μάχες μέχρι την τελευταία κυριολεκτικά στροφή. To εντυπωσιακό με τον αγώνα αυτό ήταν το γεγονός πως παρά το ότι έβρεχε σε όλο τον αγώνα, οι οδηγοί χρησιμοποίησαν ελαστικά για στεγνό οδόστρωμα, κάτι που προκάλεσε πολλές ανακατατάξεις!

Πριν όμως διαβάσεις τι έγινε, πάτησε εδώ για να δεις ολόκληρο τον αγώνα.

Μπαίνοντας στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται ολοένα και πιο κρίσιμα. Το παραμικρό λάθος μπορεί να ωθήσει κάποιον εκτός μάχης τίτλου και ο κάθε γύρος, το κάθε χρονομετρημένο σέκτορ πίστας μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό.

Μεγάλος νικητής του Grand Prix Βελγίου ήταν ο Μίλτος Καραφουλίδης της Gamespace Mediterranean College. O Έλληνας οδηγός παρότι δεν ξεκίνησε από θέση ισχύος είχε εξαιρετικό ρυθμό κι εν τέλει κανένας δεν κατάφερε να τον απειλήσει. Καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη της νίκης έπαιξε και η στρατηγική, η οποία αυτή τη φορά ήταν τέλεια. Με την πρώτη του νίκη στο Formula G παράλληλα μεγάλωσε και τη διαφορά του στο πρωτάθλημα οδηγών. Στη 2η θέση της τελικής κατάταξης ολοκλήρωσε ο Παναγής Δρακάτος του Apollon eSports. Παρά το γεγονός πως ξεκίνησε αρκετά πίσω και είχε σπασμένη αεροτομή, τα SC των βοήθησαν να πάρει ένα άκρως σημαντικό αποτέλεσμα στη μάχη του τίτλου. Το βάθρο ολοκλήρωσε ο Ιωάννης Σπανιάς για το Apoel eSports. Ο Κύπριος οδηγός πήρε μια καταπληκτική pole position, όμως η στρατηγική του κόστισε. Όταν όλοι μπήκαν για αλλαγή σε σλικ ελαστικά, εκείνος επέλεξε να μείνει στα ενδιάμεσα κι έπεσε αρκετά πίσω. Αν δεν είχε την κακοτυχία πιθανότητα θα έδινε μάχη για τη νίκη.

Στην 4η θέση των τελικών αποτελεσμάτων βρέθηκε ο Κώστας Κοτσίρης του Aris eSports. Μπορεί αυτός να θεωρείται ένας κακός συνολικά αγώνας για εκείνον, το αποτέλεσμα ήταν το καλύτερο δυνατό. Για να το καταφέρει έπρεπε να αντέξει στην πίεση των Παναγιώτη Παπέττα (Apoel eSports) και Γιώργου Μαχαίρα (Automotonews Racing), με τον δεύτερο να επιστρέφει στους βαθμούς. Εξαιρετική επίδοση από τον Ανδρέα Ταλιάνο που πήρε την 7η θέση για τη Wild Panthers, ενώ τον καλύτερο αγώνα του έκανε ο Δημήτρης Σχορτσανίτης. Ο οδηγός του Pandramaikos eSports έπαιξε το χαρτί του με τη στρατηγική πανέξυπνα, αλλάζοντας σε στήσιμο καθαρά για βροχή.

Ακόμα μια παρουσία εντός 10αδας για τον Γιάννη Φιλιππή της Utopia Racing. O Στέλιος Ρέππας στην πρώτη του εμφάνιση με την Gamespace πήρε τη 10η θέση έχοντας ένα δυναμικό ντεμπούτο. Ακολούθησαν οι Κώστας Χάμος (Wild Panthers) και Δημήτρης Σακκάς (Doxa Katokopias eSports). Συνολικά είχαμε εγκατάλειψη 7 οδηγών στο χαοτικό Spa και την εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας τέσσερις φορές. Αξιοσημείωτο επίσης το γεγονός πως ο Μάριος Ιωάννου του Aris eSports δεν αγωνίστηκε στο Spa κι ως αποτέλεσμα έχασε τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα.

Επόμενος αγώνας για το πρωτάθλημα Formula G της F1aXion είναι το Grand Prix Ιταλίας από την ιστορική Monza την Τετάρτη 11 Μαΐου.

Δείτε τον αγώνα στο Βέλγιο για το πρωτάθλημα Formula G.

Αποτελέσματα GP Βελγίου

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles