spot_img

Χαρούμενος ο Verstappen παρά την 3η θέση

Ο Max Verstappen έμεινε χαρούμενος με την 3η θέση που κατέλαβε στις κατατακτήριες, με δεδομένες τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής.

Η Ferrari ήταν ανώτερη στις κατατακτήριες του GP Μαϊάμι και κατάφερε να κάνει lock-out στην πρώτη σειρά της εκκίνησης, έχοντας τον Charles Leclerc στην pole position και τον Carlos Sainz στην 3η θέση. Ο Max Verstappen βρέθηκε στην 3η θέση, με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2021 να κάνει λάθος στην τελευταία του προσπάθεια, κάτι που του στέρησε την ευκαιρία να διεκδικήσει την pole position στο φινάλε της διαδικασίας.

Αμέσως μετά το τέλος των κατατακτήριων, ο Max Verstappen αρχικά ρωτήθηκε για το αν επηρέασε το αποτέλεσμα στις κατατακτήριες η έλλειψη γύρων την Παρασκευή στις ελεύθερες δοκιμές:

«Ναι, συνολικά είμαι αρκετά ευχαριστημένος με τις κατατακτήριες. Έκανα ελάχιστους γύρους χθες, συνεπώς σήμερα όλη την ημέρα προσπαθούσα να μάθω την πίστα και να βρω μία καλή ισορροπία για το μονοθέσιο. Στην πραγματικότητα, το γεγονός πως στις κατατακτήριες ήμασταν ανταγωνιστικοί ήταν μία μικρή έκπληξη, καθώς δεν είναι μία εύκολη πίστα για να τη μάθεις. Γενικότερα, ασφαλώς και θα ήθελα να είμαι στην pole, όμως από εκεί που βρισκόμασταν κάναμε μία πραγματικά καλή δουλειά. Ωστόσο, πρέπει να ξεκινήσουμε να κάνουμε τα τριήμερά μας λιγότερο δύσκολα, καθώς πάντα θα υπάρχουν αναποδιές».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Imola.

Έπειτα, ο Ολλανδός αναφέρθηκε στον αγώνα της Κυριακής και απάντησε για τις πιθανότητες που έχει να προσπεράσει τα μονοθέσια της Ferrari:

«Έχουμε καλές πιθανότητες αύριο (Κυριακή), έχουμε την υψηλότερη τελική ταχύτητα, το μονοθέσιο είναι αρκετά σταθερό, επομένως ανυπομονώ για τον αγώνα. Όντως γλιστράει αρκετά εκτός της αγωνιστικής γραμμής, όμως θα δούμε, πολλά πράγματα μπορούν να συμβούν αύριο. Νομίζω πως θα έχει περισσότερη ζέστη από σήμερα (Σάββατο), συνεπώς εξαρτάται, επίσης, και από το πώς θα ανταποκρίνονται τα ελαστικά».

Ο Max Verstappen θέλει ένα καλό αποτέλεσμα στο GP Μαϊάμι, όμως το έργο το δε θα είναι καθόλου εύκολο, καθώς για πρώτη φορά φέτος θα έχει μπροστά του στην πρώτη σειρά εκκίνησης τις δύο Ferrari.

Δείτε το Grand Prix Βελγίου για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles