spot_img

Francesco Bagnaia: Το «παιδί» του Rossi που κατέκτησε τον κόσμο

Ο Francesco Bagnaia, μετά τον τελευταίο αγώνα του φετινού Πρωταθλήματος του MotoGP, αναδείχθηκε Πρωταθλητής στους αναβάτες, φέρνοντας μετά από 15 χρόνια τον Τίτλο στη Ducati.

Το MotoGP έχει νέο Παγκόσμιο Πρωταθλητή, μετά τον τελευταίο αγώνα της φετινής χρονιάς, το GP Βαλένθια. Ο Francesco Bagnaia κατέκτησε μαθηματικά τον Τίτλο στους αναβάτες για το 2022, παρόλο που ο βασικός του αντίπαλος, Fabio Quartararo, είχε προβάδισμα για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο «Pecco» Bagnaia, όπως είναι το προσωνύμιό του, έγραψε ιστορία για δύο διαφορετικούς λόγους. Αρχικά, αποτελεί τον πρώτο Ιταλό Πρωταθλητή μετά το θρυλικό Valentino Rossi, συμπληρώνοντας μία λίστα με άλλους συμπατριώτες του, όπως τον Giacomo Agostini. Επίσης, είναι ο αναβάτης που φέρνει τον πρώτο αντίστοιχο Τίτλο στη Ducati μετά το 2007 και τον Casey Stoner.

Ο Francesco Bagnaia γεννήθηκε στο Τορίνο της Ιταλίας το 1997 και πήρε τον πρώτο του τίτλο σε χαμηλές κατηγορίες το 2009, κατακτώντας το πρωτάθλημα European MiniGP. Μεταξύ άλλων, έγινε μέλος και της ακαδημίας αναβατών του Valentino Rossi και παραμένει, μέχρι σήμερα, στην συγκεκριμένη κατηγορία.

Το 2013 έκανε ντεμπούτο στην κατηγορία Moto3 οδηγώντας μοτοσυκλέτα Honda, χωρίς να καταφέρει να συγκεντρώσει πόντους στο πρωτάθλημα σε 17 αγώνες. Ακολούθησαν άλλες 3 χρονιές στην ίδια διοργάνωση, όπου πέτυχε 2 νίκες και 1 pole position, δεν είχε, όμως, κάποια ιδιαίτερη διάκριση. Ο Ιταλός έκανε τη μετάβαση στη Moto2 το 2017 με την ομάδα του Valentino Rossi, οδηγώντας μοτοσυκλέτα Kalex. Στη δεύτερη σεζόν του στην κατηγορία αναδείχθηκε Πρωταθλητής, σημειώνοντας 8 νίκες και 6 pole position. Η παραπάνω επίδοση αποτέλεσε και το «εισιτήριό» του για τη μεγάλη κατηγορία.

Image

Ο Francesco Bagnaia βρίσκεται μόνιμα στην Ducati στην πορεία του στο MotoGP, η οποία ξεκίνησε το 2019. Μετά από δύο χρονιές στην Pramac Racing, όπου δεν είχε ιδιαίτερες διακρίσεις, ο «Pecco» πήρε προαγωγή στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati ενόψει της σεζόν του 2021 στο MotoGP.

Την πρώτη του χρονιά στη Ducati Lenovo Team, ο Bagnaia είχε αρκετές επιτυχίες, παίρνοντας 4 νίκες και 6 pole position. Ωστόσο, δεν αρκούσε η συγκομιδή των 252 πόντων που συγκέντρωσε και τερμάτισε στη 2η θέση, πίσω από το Fabio Quartararo με Yamaha. Η εικόνα, ωστόσο, το 2022 ήταν διαφορετική. Η μοτοσυκλέτα της Ducati ήταν ιδιαίτερα ισχυρή και, παρά το νωθρό ξεκίνημα που είχε στη σεζόν, κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και να ξεπεράσει το Γάλλο στη βαθμολογία, που ήταν και φέτος ο βασικός του αντίπαλος. Ο Bagnaia σημείωσε 7 νίκες και pole position, όμως κατάφερε μόλις στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς να κατακτήσει το Πρωτάθλημα.

Το 2022 η Ducati επέστρεψε στους Τίτλους στους αναβάτες, μετά από 15 χρόνια, χάρη στο Francesco Bagnaia, που είχε την πρώτη του κατάκτηση Πρωταθλήματος στη μεγάλη κατηγορία. Ο Ιταλός βρίσκεται μόλις στα 25 του χρόνια και θα έχει την ευκαιρία να προσθέσει και άλλα τέτοια τρόπαια στη συλλογή του, εφόσον του το επιτρέπει και η δυναμική της όποιας μοτοσυκλέτας οδηγεί.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles