spot_img

MotoGP, Βαλένθια: Pecco you are the World Champion

O Pecco Bagnaia αναδείχθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής του MotoGP για το 2022 σε ένα φινάλε θρίλερ στη Βαλένθια, τον τελευταίο αγώνα της σεζόν. Νικητής ο Alex Rins.

Ο Alex Rins έκλεισε τη σεζόν με νίκη στον αποχαιρετιστήριο αγώνα της Suzuki στο MotoGP, όμως ο μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Francesco Bagnaia, καθώς εξασφάλισε τον Τίτλο στους αναβάτες.

Στον τελευταίο αγώνα του Πρωταθλήματος του MotoGP για το 2022, το GP Βαλένθια, γράφτηκε ιστορία, για δύο διαφορετικές περιπτώσεις. Η πιο σημαντική εξ αυτών είναι η κατάκτηση του Τίτλου στους αναβάτες από το Francesco Bagnaia, που έφερε στην κορυφή την Ducati μετά από 15 χρόνια. Ο «Pecco» είναι, επίσης, ο πρώτος Ιταλός Πρωταθλητής μετά το 2009, όταν ο Valentino Rossi κατέκτησε τον 7ο Τίτλο του με τη Yamaha. Ο Bagnaia είχε μία πολύ καλή εκκίνηση, έφτασε να δώσει μία σύντομη θεαματική μάχη με τον αντίπαλό του, Fabio Quartararo (Yamaha), όμως έχασε ένα αεροδυναμικό κομμάτι από τη μοτοσυκλέτα του και οδήγησε συντηρητικά για να τερματίσει 9ος. Ο Γάλλος, από την άλλη, ήταν στην 4η θέση, κάτι που σήμαινε πως δεν μπορούσε, ούτως ή άλλως, να αναδειχθεί Πρωταθλητής για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Image

Για την ιστορία, ο Alex Rins με Suzuki ήταν ο νικητής του GP Βαλένθια, με την ιαπωνική εταιρία να ρίχνει «αυλαία» στο MotoGP. Ο Brad Binder με KTM ήταν στη 2η θέση, ενώ ο Jorge Martin με Ducati συμπλήρωσε το podium. Ο Fabio Quartararo με Yamaha δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καλύτερο από την 4η θέση, με τον Miguel Oliveira με ΚΤΜ να ολοκληρώνει την πρώτη πεντάδα.

Ο Joan Mir με Suzuki ήταν στην 6η θέση, με τους Luca Marini και Enea Bastianini με δορυφορικές Ducati να καταλαμβάνουν τις θέσεις 7 και 8 αντίστοιχα. Ο Francesco Bagnaia με εργοστασιακή Ducati και συγκέντρωσε αρκετούς πόντους για να κατακτήσει το Πρωτάθλημα του 2022 στο MotoGP. Ακολούθησαν κι άλλοι Ιταλοί αναβάτες, με το Franco Morbidelli με Yamaha να βρίσκεται στη 10η και ο Marco Bezzecchi με Ducati στην 11η θέση.

Η δορυφορική ομάδα της ΚΤΜ είχε τους Raul Fernandez και Remy Gardner στις θέσεις 12 και 13 αντίστοιχα, ενώ οι τελευταίοι αναβάτες που βαθμολογήθηκαν ήταν οι Takaaki Nakagami με Honda και Fabio Di Giannantonio με Ducati. Τερμάτισαν, επίσης, οι Cal Crutchlow με Yamaha (16η θέση) και Alex Marquez με Honda (17η θέση). Αυτοί που εγκατέλειψαν ήταν οι Jack Miller (Ducati), Maverick Vinales (Aprilia), Johann Zarco (Ducati), Marc Marquez (Honda), Aleix Espargaro (Aprilia), Pol Espargaro (Honda) και Darryn Binder (Yamaha).

Με την κατάκτηση του Πρωταθλήματος από το Francesco Bagnaia, η Ducati έκανε το 3/3 στη φετινή σεζόν, σε μία απόλυτα πετυχημένη χρονιά για την ίδια. Οι αναβάτες θα δώσουν το πρώτο τους επίσημο ραντεβού για το 2023 το τριήμερο 24-26 Μαρτίου στο Portimao για το GP Πορτογαλίας.

Αποτελέσματα MotoGP Βαλένθια

 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles