spot_img

«Φρένο» σε σχέδια της Ferrari βάζει όρος στο συμβόλαιο του Hamilton με τη Mercedes

To τρέχον συμβόλαιο του Lewis Hamilton με τη Mercedes-AMG περιλαμβάνιε έναν όρο ο οποίος ήταν το χειρότερο δυνατό σενάριο για τη Scuderia Ferrari.

Το 2025 ο Lewis HAmilton θα κάνει το μεγάλο βήμα και θα πάει από τη Mercedes-AMG στη Scuderia Ferrari. H κίνηση αυτή προκάλεσε σοκ σε παγκόσμιο επίπεδο και όχι αποκλειστικά και μόνο στον κόσμο της Formula 1.

Όταν τα πνεύματα… ηρέμησαν, ξεκίνησε άμεσα η φημολογία με το τι μπορεί να κάνει ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής όταν γίνει κάτοικος Μαρανέλο. Μία εκ των φημών είναι να πάρει μαζί του στην ιταλική ομάδα μηχανικούς με τους οποίος έχει κατακτήσει τίτλους με τα ασημί βέλη. Φαβορί δεν είναι άλλο από τον επί χρόνια αρχιμηχανικό του, Peter Bonnington.

Ωστόσο τα πράγματα φαίνεται πως δεν είναι τόσο απλά. Όπως αποκάλυψε εκπρόσωπος της Mercedes-AMG, στο συμβόλαιο που υπέγραψε ο Hamilton τον περασμένο Σεπτέμβριο με τη γερμανική ομάδα υπάρχει ένας συγκεκριμένος όρος που τον αποτρέπει να πάρει μαζί του μηχανικούς εάν αποχωρήσει. Αυτό λοιπόν τον αποτρέπει ώστε να υπάρξουν μετακινήσεις μηχανικών έπειτα από συνεννόηση μαζί του.

Αυτό δεν ήταν στα πλάνα της Ferrari, η οποία είχε δώσει το ελεύθερο στον Hamilton να φέρει μαζί του όσους μηχανικούς επιθυμεί από τη Mercedes. Έτσι, η περίοδος προσαρμογής του στην ομάδα θα ήταν μικρότερη και θα δούλευε μαζί με ανθρώπους με τους οποίος έκανε στο παρελθόν πρωταθλητισμό.

Βέβαια, ο όρος αυτός δεν αποκλείει το σενάριο ένας μηχανικός να παραιτηθεί οικειοθελώς από τη Mercedes, δίχως να έχει εμπλοκή ο Hamilton. Βέβαια στο σενάριο αυτό ενδέχεται να προβλέπεται υποχρεωτική άδεια, η οποία μπορεί να ξεκινάει από τους έξι μήνες σε μέλη που αποχωρούν από μία ομάδα.

Ακούστε  την εκπομπή για την F1, Slipstream, με την ανάλυση των παρουσιάσεων των Haas, Williams, Stake F1 και Alpine. Πατήστε το παρακάτω Link.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles