spot_img

Γλίτωσε ποινή ο Verstappen στη Σιγκαπούρη έπειτα από δύο παραβάσεις

Οι αγωνοδίκες του GP Σιγκαπούρης αποφάσισαν να μην τιμωρήσουν με ποινή τον Max Verstappen, παρά τα δύο παραπτώματά του στις κατατακτήριες δοκιμές. 

Οι κατατακτήριες του GP Σιγκαπούρης ήταν πολύ δύσκολες για τη Red Bull Racing και ιδιαίτερα για τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Max Verstappen. Ο Ολλανδός αποκλείστηκε στο Q2 και κατατάχτηκε μόλις στην 11η θέση ενώ ο Sergio Perez βρέθηκε ακόμα πιο πίσω, στη 13η θέση.

Η κατάσταση για τον Verstappen μάλιστα έδειχνε ότι θα μπορούσε να γίνει ακόμα χειρότερη, αφού μετά το τέλος της περιόδου κλήθηκε στο δωμάτιο των αγωνοδικών καθώς βρισκόταν υπό διερεύνηση για τρεις διαφορετικές περιπτώσεις παρεμπόδισης κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων.

Οι αγωνοδίκες του GP Σιγκαπούρης, αφού άκουσαν την απολογία του Max Verstappen και του εκπροσώπου της Red Bull Racing που τον συνόδευε, τα τηλεοπτικά πλάνα, τις συνομιλίες από τον ασύρματο και τα στοιχεία της τηλεμετρίας εξέδωσαν ύστερα από λίγη ώρα την απόφασή τους.

Για την περίπτωση της παρεμπόδισης του Logan Sargeant αποφάσισαν ότι δεν χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση. Για τις περιπτώσεις που παρεμπόδισε άλλα μονοθέσια στο pit-lane και αργότερα τον Yuki Tsunoda, οι αγωνοδίκες επέβαλαν στον Ολλανδό από μία ποινή επίπληξης και πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Οι ποινές αυτές κρίνονται ως μάλλον επιεικείς, καθώς πολλές φορές στο παρελθόν έχουμε δει οδηγούς να τιμωρούνται με τρεις θέσεις στην εκκίνηση λόγω παρεμπόδισης άλλου οδηγού. Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση στη Σιγκαπούρη ήταν αυτή ανάμεσα στον Φερστάπεν και στον Tsunoda, ωστόσο οι άνθρωποι της AlphaTauri δεν εμφανίστηκαν καν στην ακρόαση από τους αγωνοδίκες και έτσι ακούστηκε μόνο η πλευρά της Red Bull.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο Logan Sargeant, ο οποίος βρισκόταν επίσης υπό διερεύνηση για παρεμπόδιση του Lance Stroll, τιμωρήθηκε με την ίδια ποινή που πήρε ο Verstappen, δηλαδή επίπληξη και 5.000 ευρώ πρόστιμο.

Ακούστε την εκπομπή/podcast για τη Formula 1 με την ανάλυση του Grand Prix Ιταλίας. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles