spot_img

GP 70ης Επετείου FP1: Bottas και Mercedes κυριάρχησαν

Ο Valtteri Bottas ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP1 του GP 70ης Επετείου στη πίστα του Silverstone, με την Mercedes να κάνει το συνηθισμένο της 1-2.

Ο Φινλανδός στο δεύτερο μισό της διαδικασίας, μπήκε με τη soft γόμα και έγραψε το 1:26.166 και πήρε τη 1η θέση στη διαδικασία. Ο χρόνος του ήταν 0.1s ταχύτερος του Lewis Hamilton, o οποίος βρέθηκε στην 2η θέση και έκανε το 1-2 για την ομάδα του, η οποία ξεκίνησε καλύτερα το αγωνιστικό τριήμερο σε σχέση με 7 ημέρες πριν. Η Mercedes όπως και οι περισσότερες ομάδες, έβαλαν δύο σετ της soft γόμας στο FP1, θέλοντας να δουν τα επίπεδα φθοράς των ελαστικών της Pirelli.

Η ιταλική εταιρεία έφερε σε αυτόν τον αγώνα ένα σκαλοπάτι πιο μαλακά ελαστικά και επέβαλε αλλαγές επίσης στις πιέσεις των ελαστικών. Στην 3η θέση ολοκλήρωσε ο Max Verstappen, o οποίος έγραψε καλύτερο χρόνο στο 1:26.893 με την Red Bull RB16 και έκανε το πρώτο βήμα ώστε να δείξει πως μπορεί να ανταγωνιστεί τα «μαύρα βέλη». Η ομάδα του ψάχνει να βρει δέκατα στη πίστα, μιας και ο αγώνας ίσως είναι περισσότερο απρόβλεπτος απ’ ό,τι μια εβδομάδα πριν.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο Nico Hulkenberg με το νέο του κράνος ολοκλήρωσε στην 4η θέση λίγα χιλιοστά πίσω από τον Ολλανδό και έδειξε πως η Racing Point έχει βελτιωθεί αυτή την εβδομάδα. Όμως πρέπει να αποδείξει πως όσο συνεχίζεται το τριήμερο μπορεί να διατηρήσει τον ρυθμό της σε αντίθεση με τον προηγούμενο αγώνα. Επιπλέον, δοκίμασε μια νέα πίσω αεροτομή, μικρότερης κάθετης δύναμης. Ο Charles Leclerc έφερε την Ferrari στην 5η θέση της κατάταξης, με την ομάδα να εστιάζει στη συλλογή δεδομένων των πίσω ελαστικών, καθώς εκεί ήταν το επίκεντρο της προσοχής από πολλούς. Ο διαφορά του από την κορυφή ήταν στα 0.896s και ήταν ταχύτερος του Alex Albon που έμεινε στην 6η θέση μπροστά από τον Sebastian Vettel, o οποίος έκανε αρκετά νωρίς τον ταχύτερο γύρο του και σίγουρα θέλει να δείξει ένα καλύτερο πρόσωπο αυτή την εβδομάδα.

Ο Lance Stroll βρέθηκε στην 8η θέση μπροστά από την Alpha Tauri του Daniil Kvyat, ενώ τη πρώτη 10άδα έκλεισε ο Esteban Ocon με την Renault, 1.535s μακριά από την κορυφή και τον Lewis Hamilton. Η απουσία των δύο McLaren από τις 10 πρώτες θέσεις δεν αποτελεί έκπληξη καθώς το΄εχουμε ξαναδεί σε FP1 φέτος, ενώ οι δύο Williams έκλεισαν στις θέσεις 15 και 16. Οι δύο Alfa Romeo έμειναν στις θέσεις 18 και 19, με τον Kimi Raikkonen μπροστά από τον Robert Kubica, που αντικατέστησε τον Antonio Giovinazzi για το FP1.

Όλες οι ομάδες απέφυγαν τις σκληρές γόμες και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα χρησιμοποιήσουν στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών αργότερα μέσα στη μέρα. Οι θερμοκρασίες είναι αρκετά υψηλές και δεν αποκλείεται αυτό το έργο να συνεχιστεί και τις επόμενες δύο ημέρες.

Αποτελέσματα FP1 του GP 70ης Επετείου

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles