spot_img

GP 70ης Επετείου FP3: Ξανά στην κορυφή ο Hamilton

Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στο FP3 του GP 70ης Επετείου, με τις συνθήκες στην πίστα να επηρεάζουν τις προσπάθειες όλων των οδηγών.

Η διαδικασία της τρίτης περιόδου ελεύθερων δοκιμών χαρακτηρίστηκε από τις έντονες ριπές ανέμων που έπληξαν την πίστα του Silverstone, κι ως εκ τούτου οι χρόνοι που σημειώθηκαν ήταν σαφώς πιο ψηλά σε σχέση με τα δοκιμαστικά της Παρασκευής. Ωστόσο, αυτό δεν απέτρεψε τα «μαύρα βέλη» της Mercedes από το να κάνουν το 1-2, με τον Lewis Hamilton να καταγράφει χρόνο στο 1:26.621 και να υπερτερεί τελικά από τον Valtteri Bottas κατά 0.163s. Μεγάλη έκπληξη του FP3 αποτέλεσε ο Lando Norris, ο οποίος έκανε τον ταχύτερο γύρο με την medium γόμα ελαστικών και βρέθηκε μόλις 0.581s πίσω από τον συμπατριώτη του. Μένει να φανεί αν ο νεαρός οδηγός της McLaren μπορεί να επαναλάβει την έκπληξη αυτή και στις κατατακτήριες δοκιμές.

Οι θέσεις 4 και 5 καταλήφθηκαν από τα ροζ μονοθέσια της Racing Point, με τον Nico Hulkenberg να ξεπερνά τον Lance Stroll για μόλις 0.007s, δείχνοντας πως σταδιακά αρχίζει και προσαρμόζεται περισσότερο στις οδηγικές απαιτήσεις του νέου του μονοθεσίου παρά την πολύμηνη αποχή του.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο Charles Leclerc της Ferrari ολοκλήρωσε τη διαδικασία στην 6η θέση, παραμένοντας ωστόσο σημαντικά πίσω ως προς τον ρυθμό του σε σύγκριση με τους πρωτοπόρους. Ακολούθησαν οι δύο Red Bull, με τον Alex Albon να κλείνει την ψαλίδα από τον teammate του ως ένδειξη βελτίωσης σε σχέση με την Παρασκευή, ενώ την δεκάδα έκλεισαν, όπως και στο FP2, ο Esteban Ocon και Carlos Sainz.

Σημαντικά πίσω παρέμεινε ο Sebastian Vettel όπως και ο Daniel Ricciardo, ο οποίος έμπλεξε σε κίνηση και δεν μπόρεσε να σημειώσει έναν αρκετά γρήγορο χρόνο. Οι δυο τους κατέλαβαν τις θέσεις 13 και 14 αντίστοιχα.

Η εικόνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα για τα περισσότερα μονοθέσια του midfield, με την Alpha Tauri να παραμένει όπως και την Παρασκευή κοντά στις παρυφές της δεκάδας ενώ οι Haas, Williams και Alfa Romeo παραμένουν χαμηλά αλλά κοντά και η μάχη τους για μια θέση στο Q2 φαίνεται πως θα είναι δυνατή.

Αποτελέσματα FP3 για το GP 70ης Επετείου

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles