spot_img

GP 70ής Επετείου QP: Ο Bottas μίλησε τελευταίος, φανταστικός Hulkenberg

Οι κατατακτήριες δοκιμές του GP 70ής Επετείου είδαν τον Valtteri Bottas να “κλέβει” την pole position από τον teammate του στις τελευταίες στιγμές του Q3, με τις εντυπώσεις να κερδίζει ωστόσο ένας άλλος οδηγός.

Παρά το γεγονός πως ο Lewis Hamilton έδειχνε να έχει τον πρώτο λόγο στις κατατακτήριες δοκιμές βάσει και των επιδόσεών του στα ελεύθερα δοκιμαστικά, ο Valtteri Bottas ήταν αυτός που κατέγραψε τον ταχύτερο χρόνο στο τέλος, κατακτώντας την 13η pole position της καριέρας του. Η Mercedes έκανε ένα ακόμη lock-out της πρώτης σειράς εκκίνησης, ενώ από την τρίτη θέση θα ξεκινήσει τον αγώνα ο Nico Hulkenberg. Ο Γερμανός της Racing Point επιβεβαίωσε περίτρανα τον πολύ γρήγορο ρυθμό που άρχισε να βρίσκει στην RP20 και πλέον αναμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία την εξέλιξη του GP 70ής Επετείου.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Την δεύτερη σειρά θα συμπληρώσει ο Max Verstappen, ενώ πίσω τους θα ξεκινήσει ο Daniel Ricciardo που ανέκαμψε από την μέτρια επίδοσή του στο FP3, καθώς και η έτερη Racing Point του Lance Stroll. Ο Pierre Gasly της Alpha Tauri έκανε κι αυτός με τη σειρά του την υπέρβαση και σημείωσε τον 7ο ταχύτερο χρόνο, με την δεκάδα να συμπληρώνεται από τους Charles Leclerc, Alex Albon και Lando Norris.

Ο Sebastian Vettel έμεινε εκτός Q3, στη 12η θέση, και περιορίστηκε σε άλλη μια απογοητευτική εμφάνιση. Εξακολουθεί να αδυνατεί να βρει τον παλιό του εαυτό πίσω από το τιμόνι, καθώς φαίνεται ξεκάθαρα πλέον πως το μονοθέσιό του δεν μπορεί να τον βοηθήσει. Πέραν των εκπλήξεων από τους Hulkenberg και Gasly, ο George Russell της Williams έκανε άλλη μια αξιέπαινη εμφάνιση και πέρασε στο Q2 για τρίτη φορά σε τέσσερις αγώνες έως τώρα την φετινή σεζόν.

Q1

Οι οδηγοί παραδοσιακά βγήκαν νωρίς στην πίστα και έκαναν τα πρώτα τους περάσματα, ώστε να πάρουν μια πρώτη αίσθηση της πίστας. Οι ταχύτεροι γύροι σημειώθηκαν από τους συνήθεις υπόπτους, με τον Bottas να καταγράφει το 1:26.738 και να αφήνει στη 2η θέση τον Hamilton, με τον Verstappen να ακολουθεί. Ο πρώτος γρήγορος γύρος του Albon δεν ήταν καλός και τον έθετε εκτός του Q2. Με 5 λεπτά να απομένουν, στη ζώνη αποκλεισμού ήταν οι Albon, Magnussen, Raikkonen, Giovinazzi και Latifi.

Εν τέλει, ο George Russell που βρισκόταν 15ος και ήταν σε κίνδυνο βελτίωσε εμφατικά τον χρόνο του ώστε να μην τον ξεπεράσουν όλοι όσοι βελτίωσαν με τη σειρά τους και πέρασε στο Q2 με εντυπωσιακό τρόπο, όπως και ο Albon. Από τη διαδικασία του Q1 σημειώθηκε το συμβάν μεταξύ Ocon και Russell, όπου ο πρώτος παρεμπόδισε τον δεύτερο στη στροφή 5, συμβάν που οι αγωνοδίκες θα εξετάσουν μετά το πέρας των κατατακτήριων δοκιμών.

Από το Q1 αποκλείστηκαν οι Kvyat, Magnussen, Latifi, Giovinazzi και Raikkonen.

Q2

Οι οδηγοί που θα περάσουν στο Q3, θα εκκινήσουν τον αγώνα με τη γόμα που έγραψαν τον ταχύτερο γύρο τους στο Q2.

Από τις μεγάλες ομάδες, ο Verstappen ήταν ο μόνος που αποπειράθηκε να προκριθεί στον τελικό χρησιμοποιώντας την σκληρή γόμα ελαστικών, την ώρα που οι υπόλοιποι επέλεξαν τη μέση ενώ κάποιοι οδηγοί του midfield δοκίμασαν και τη λύση της μαλακής.

Με 5 λεπτά να απομένουν, στη ζώνη αποκλεισμού ήταν οι Vettel, Sainz, Hulkenberg, Grosjean και Russell με τον Stroll στη 10η θέση.

Στα τελευταία λεπτά βγήκαν όλοι στην πίστα για να βελτιώσουν τα περάσματά τους. Τελικά η επιλογή της Red Bull να βγάλει τον Verstappen στην πίστα με τη σκληρή γόμα δικαιώθηκε και ο Ολλανδός εξασφάλισε την θέση του στον τελικό, ενώ εκτός αυτού έμειναν οι Ocon, Vettel, Sainz, Grosjean και Russell, με τον Hulkenberg να εξασφαλίζει την παρουσία του στο Q3 με έναν πολύ καλό γύρο.

Q3

Την σιωπή έσπασαν τα μονοθέσια της Mercedes που βγήκαν στην πίστα για να κάνουν νωρίς τις γρήγορες προσπάθειές τους.

Ο Hamilton πήρε τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση της pole position όταν κατέγραψε το 1:25.284, με τον Bottas να είναι 0.116s πίσω του, τον Ricciardo στην 3η θέση κατά ένα δευτερόλεπτο πίσω και τις δύο Red Bull να ακολουθούν.

Τελικά, στα τελευταία δευτερόλεπτα της διαδικασίας ο Bottas βελτίωσε στο 1:25.154 με τη μέση γόμα ελαστικών και ξεπέρασε τον teammate του κατά 0.063s. Ο Nico Hulkenberg έκλεισε τη διαδικασία με έναν φοβερό γύρο στο 1:26.082 που τον ανέβασε στην 3η θέση.

Αποτελέσματα QP για το GP 70ής Επετείου

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles