spot_img

GP Τσεχίας QP: Ανεπανάληπτη pole για τον Zarco

Ο Johann Zarco έκανε την έκπληξη και πήρε την pole position για το GP Τσεχίας, την πρώτη του μετά το 2018 και το GP Μαλαισίας.

Σε μια συγκλονιστική διαδικασία κατατακτήριων δοκιμών, ο Γάλλος της Esponsorama Racing έγραψε στο Q2 το 1:55.687. Επικράτησε του Fabio Quartararo κατά 0.303s, όταν ο συμπατριώτης του είχε πτώση στη στροφή 13 στον τελευταίο του γρήγορο γύρο. Την τριάδα της πρώτης σειράς στη σχάρα εκκίνησης θα συμπληρώσει ο έτερος αναβάτης της SRT Yamaha, Franco Morbidelli.

Παρά την επιτυχία του Γάλλου, η εταιρεία της Ducati δεν είδε το ίδιο καλά αποτελέσματα στις άλλες δύο ομάδες της, με τον Andrea Doviziozo και τον Jack Miller να μην καταφέρνουν να προκριθούν στο Q2· θα ξεκινήσουν τον αγώνα από την 18η και 14η θέση αντίστοιχα κι ο αγώνας τους προβλέπεται δύσκολος.

Λίγα λεπτά μετά το ξεκίνημα του Q2, ο Maverick Vinales άνοιξε το χορό των χρόνων καταγράφοντας το 1:56.6, με τους Valentino Rossi και Franco Morbidelli να ακολουθούν. Ο Pοl Espargaro και ο Fabio Quartararo κατέβασαν τους χρόνους ακόμα περισσότερο, με τον Γάλλο μάλιστα να γίνεται ο πρώτος μέσα στο διήμερο που κατέβηκε στο 1:55, με το 1:55.990.

Όσο περνούσαν τα λεπτά οι αναβάτες συνέχιζαν να βελτιώνουν τους χρόνους τους ακόμα περισσότερο, με τους Aleix Espargaro, Brad Binder και Johann Zarco να προστίθενται στην εξίσωση για την υπόθεση “pole position”. Ο τελευταίος σημείωσε το ταχύτερο πέρασμα λίγα λεπτά πριν το τέλος της διαδικασίας, με τον Aleix Espargaro να σκαρφαλώνει στη 2η θέση μέχρι να ακυρωθεί ο χρόνος του, επειδή αγνόησε τις κίτρινες σημαίες στη στροφή 9 όπου έπεσε ο Cal Crutchlow.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Παρά τις εξελίξεις αυτές τίποτα δεν είχε τελειώσει, καθώς ο Quartararo είχε μια τελευταία ευκαιρία για να πάρει την πέμπτη συνεχόμενη pole του και πίεσε σαν να μην υπάρχει αύριο. Στα μισά του τελευταίου γρήγορου γύρου του υστερούσε ελαφρώς από τον Zarco και τελικά, πιέζοντας στο τελευταίο σκέλος, έχασε τον έλεγχο στη στροφή 13 κι έπεσε, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί. Η έκβαση αυτή έδωσε κι επίσημα την pole position στον Zarco, σε μια διαδικασία που προσέφερε στιγμές έκστασης αλλά και απογοήτευσης για την Ducati.

Η ισπανική δεύτερη σειρά της εκκίνησης θα αποτελείται από τον Aleix Espargaro, στο καλύτερο πλασάρισμα για την Aprilia σε κατατακτήριες δοκιμές, τον Maverick Vinales που δεν βγήκε για μια τελευταία γρήγορη προσπάθεια λόγω προβλήματος στην Yamaha YZR-M1 και τον Pol Espargaro της KTM.

Η 12άδα του Q3 συμπληρώθηκε από τους Brad Binder, Danilo Pterucci, Joan Mir, τον απογοητευμένο Valentino Rossi καθώς και τους Alex Rins και Cal Crutchlow, οι οποίοι αγωνίζονται με τραυματισμούς που αποκόμισαν από πτώσεις τους στην πίστα της Jerez.

Αποτελέσματα QP για το GP Τσεχίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles