spot_img

GP Άμπου Ντάμπι FP3: Ιπτάμενος Hamilton πριν τις κατατακτήριες

Ο Lewis Hamilton ολοκλήρωσε τη τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών στη κορυφή των χρόνων και δείχνει το φαβορί για την τελευταία pole της χρονιάς.

Ο Βρετανός, ήταν ιπτάμενος σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας και φρόντισε και σήμερα να δείξει ποιος είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού. Ο Hamilton με το δεύτερο σετ ultra-soft γόμας, έγραψε το 1:37.627 και έβαλε μπελάδες στους αντιπάλους του ενόψει κατατακτηρίων. Στην 2η θέση ολοκλήρωσε ο Valtteri Bottas με την έτερη Mercedes, o οποίος δείχνει να είναι σχετικά κοντά στον teammate του σε αυτή τη πίστα. Οι δύο Ferrari ακολούθησαν με τον Kimi Raikkonen μπροστά από τον Sebastian Vettel, όμως η διαφορά είναι στο μισό δευτερόλεπτο από τα ασημί μονοθέσια.

Οι δύο Red Bull έκαναν το 5-6 στη τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών, με τις δύο McLaren να δείχνουν ως η τέταρτη δύναμη αυτή τη στιγμή.

Με την έναρξη του FP3, αρκετοί οδηγοί έκαναν την εμφάνιση τους για να κάνουν τα καθιερωμένα installation laps. Οι συνθήκες ήταν ιδανικές για να γράψουν χρόνους οι οδηγοί, όμως δεν θα είναι παρόμοιες με τις κατατακτήριες.

Ο Stoffel Vandoorne ήταν ο πρώτος που έγραψε χρόνο στη διαδικασία, για να έρθει πίσω του ο Raikkonen για  να γράψει το 1:38.999, αρκετά νωρίς. Ακολούθησε και ο Sebastian Vettel με την έτερη Ferrari, όμως ήταν πιο αργός από τον Φινλανδό. Όλοι οι οδηγοί είχαν βγει με το πρώτο σετ της ultra-soft γόμας.

Οι δύο Mercedes βγήκαν κι εκείνες με τη σειρά τους, με τον Bottas να μην κάνει πρώτο γρήγορο χρόνο, όμως ο Hamilton ανέβηκε στην 1η θέση. Ο ταχύτερος χρόνος του Βρετανού ήταν το 1:38.159 στον δεύτερο  γρήγορο γύρο του. Ο Bottas βελτίωσε στον δεύτερο γρήγορο γύρο του, όμως ήταν 0.471s πιο αργός από τον teammate του.

Μεγαλύτερο ενδιφέρον είχε η διαφορά από την Ferrari, με τον Raikkonen να είναι 0.8s πιο αργός, ενώ ο Vettel ήταν 0.9s. Οι δύο Red Bull ήταν αρκετά κοντά στις Ferrari, με τον Ricciardo μόλις 0.2s πίσω από τον Raikkonen, ενώ ο Alonso είχε γράψει εντυπωσιακό χρόνο στην 7η θέση.

Τα πράγματα ηρέμησαν για λίγη ώρα στη πίστα, πριν οι οδηγοί μπουν στο δεύτερο σετ της ultra-soft γόμας.

Οι πρώτοι που το έπραξαν ήταν στη Ferrari, με τον Vettel να είναι ελάχιστα πιο αργός από τον Hamilton, όμως ο Raikkonen έγραψε νέο ταχύτερο πέρασμα στο 1:38.157 για να ανέβει στη κορυφή. Ο teammate του επιχείρησε και δεύτερο χρόνο, όμως ήταν και πάλι πιο αργός κατά 0.017s.

O Bottas είχε έντονη υποστροφή στην έξοδο της τελευταίας στροφής και δεν έκανε καλό χρονομετρημένο πέρασμα. Όμως, ο Hamilton με το φρέσκο σετ ήταν εξαιρετικά γρήγορος και κατέβασε τον ταχύτερο χρόνο κατά 0.5s και στο 1:37.627.

Εξαιρετικές ήταν οι δύο McLaren, με τον Alonso να είναι στη 6η θέση και τον Vandoorne στην 8η, ανάμεσα από τον Ricciardo ο οποίος δεν είχε κάνει χρόνο με νέο σετ. Ο Verstappen από τη μεριά του, δεν κατάφερε κάτι καλό με το νέο σετ και ήταν 0.8s πιο αργός από τον Hamilton. O Ολλανδός επιχείρησε και δεύτερο γρήγορο γύρο, πίεσε και ήταν ταχύτερος από τον εαυτό του, αλλά παράτησε τη προσπάθεια στο τρίτο κομμάτι.

Ο Ricciardo βγήκε επιτέλους και έγραψε τον 5ο χρόνο στη διαδικασία, μόλις 0.2s πίσω από τις δύο Ferrari. Στα τελευταία λεπτά, κι άλλοι οδηγοί έγραψαν γρήγορα περάσματα, με τον Sainz να ανεβαίνει στην 9η θέση και τον Perez να είναι 10ος.

Στην κορυφή, τα πράγματα δεν άλλαξαν, με τον Hamilton να ολοκληρώνει για ακόμα μια φορά στη κορυφή.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles