spot_img

GP Αυστρίας QP: Τους έκανε “σκόνη” o Marquez

O Marc Marquez ήταν εκείνος που κυριάρχησε στις κατατακτήριες δοκιμές του Αυστριακού GP, δείχνοντας πως θέλει τη τρίτη συνεχόμενη νίκη του στη σεζόν.

Ο Ισπανός ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο Q2 και με το 1:23.235 πήρε την 70η pole της καριέρας του και αύριο ξεκινά από θέση ισχύος. Στην 2η θέση βρέθηκε ο Andrea Dovizioso, με τον αναβάτη της Ducati να κάνει εξαιρετική δουλειά, μιας και έφτασε πιο κοντά απ’όλους στον Ισπανό. Στην 3η θέση βρέθηκε ο Jorge Lorenzo σε μια πολύ καλή εμφάνιση για τον Ισπανό που κλείνει την πρώτη σειρά.

Στην 4η θέση ο Maverick Vinales, ενώ κακές κατατακτήριες δοκιμές για τον Valentino Rossi, ο οποίος ακόμα ψάχνει την πρώτη του pole για το 2017.

To Q1 είχε αναβάτες που ήταν φαβορί για πρόκριση, με τους Dani Pedrosa και Danilo Petrucci να είναι ίσως οι επικρατέστεροι για τον τίτλο αυτό.

Πράγματι, οι δύο επικρατέστεροι αναβάτες ήταν οι Petrucci και Pedrosa, με τον Ιταλό της της Ducati να κάνει ταχύτερο γύρο στο 1:23.754, με τον Ισπανό της Honda 0.1s πίσω του.

Οι περισσότεροι αναβάτες είχαν άλλους, πιο αργούς να τους ακολουθούν και επέλεξαν να εγκαταλείψουν τους γρήγορους γύρους. Η πίστα ήταν σε τέτοια κατάσταση, όπου σε συνδυασμό με το φορτίο καυσίμου χρειάστηκαν πάνω από έναν γύρο να κάνουν καλά περάσματα.

Στα μισά της διαδικασίας, ο Marquez είχε τον ταχύτερο χρόνο στο 1:23.473, με τους υπόλοιπους να είναι πάνω από 0.5s πίσω του. Ο Dovizioso ήταν όμως αυτός που βρέθηκε 0.3s από τον Ισπανό της Honda, με τον Vinales να είναι στη 3η θέση για την ώρα, με τον Rossi πίσω του.

Στα τελευταία λεπτά , όλοι βγήκαν να κάνουν τα τελευταία περάσματα, όμως δύσκολα θα έκανε κάποιος καλύτερο χρόνο από τον Marquez.

Ο Lorenzo ανέβηκε στην 2η θέση με ένα πολύ καλό πέρασμα, ενώ όλοι πίεζαν στο όριο. Ο Rossi ήταν στην 7η θέση, με τον Zarco να κάνει 6ο χρόνο, με τον Dovi να είναι εκείνος που ερχόταν τελευταίος.

Ο Ιταλός έκανε πολύ καλό χρόνο και ανέβηκε στην 2η θέση, βγάζοντας τον teammate του από εκεί. Ο χρόνος του ήταν πολύ καλός, καθώς ήταν 0.144s πιο αργός από τον Marquez.

O Vinales έμεινε στην 4η θέση και ο Petrucci στην 5η, όμως αυτός που πανηγύρισε στο τέλος ήταν ο Marc Marquez που πήρε την 70η του pole position με το 1:23.235.

Αποτελέσματα κατατακτήριων δοκιμών

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles